Hollandske Ploeger har netop leveret den første bugseret pick-up rive til en hollandsk maskinstation.

Ploeger har ud over deres selvkørende pickuprive, CM4240, nu også lanceret en bugseret model. Den bugserede pickuprive, som har fået navnet CM2240, er for nylig leveret til en maskinstation i den hollandske by Erp.

CM2240'eren har samme pickupsystem som den selvkørende model, i form af to pickupper på hver fem meter, som ved centerplacering kan rive 11,80 meter sammen i skår. De to pickupper kan betjenes separat, hvilket giver stor fleksibilitet i arbejdsbredden ved både centerplacering og sidelægning.

rich-media-1
Arbejdsbredden har en arbejdsbredde på 11,8 meter.

Maskinen betjenes fra en 7 tommer touch terminal kombineret med et joystick til funktionerne på forageren. Den kan desuden leveres med betjening via traktorens Isobus-terminal. Maskinen har en elektrohydraulisk styret bagaksel med 600 millimeter brede dæk med græsmarksprofil. Bagakslen har automatisk sporføring med overgang til manuel styring igennem joysticken til eksempelvis hjørner på marken. Til vejtransport klappes pickup-elementerne lodret op, så maskinen holder sig inden for de tre meter. Maskinen kan leveres med luft- eller hydraulikdrevne bremser.

rich-media-2
Til vejtransport klappes pickup-elementerne lodret op, så maskinen holder sig inden for de tre meter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ploeger-riverne har pickupper med en mindre diameter, uden kulissestyr og med slæbende i stedet for stikkende fingre. Dette kombineret med dobbelt skårrulle foran pickuppen og fremføringsrotor over pickuppen sætter ifølge Ploeger maskinerne i stand til at rive med et minimum af råaske. Den gode terrænfølgning opnås ved hjælp af den fleksible pickup og de oscillerende pickup-elementer.

Riverne kommer på markedet til sæson 2021.

rich-media-3
Riverne kommer på markedet til sæson 2021.