Med ansættelse af en produktspecialist på området gear Massey Ferguson op på området for kompakt-traktorer i Danmark.

Massey Ferguson er hovedsageligt kendt for at være repræsenteret på markedet for decideret landbrugstraktorer, mejetærskere og høstredskaber. Men sådan er det ikke sikkert det fortsat vil blive ved med at være.

- Massey Ferguson har igennem de seneste år viderudviklet segmentet for kompakt-traktorer og mindre traktorer væsentligt, og programmet er efterhånden ret så omfattende, fortæller Søren Drejer Jensen, som er tiltrådt som produktchef inden for området i en nyoprettet stilling hos den danske Massey Ferguson-importør, Agco Danmark.

- Det er specielt kommuner, entreprenører og anlægsgartnere, som jeg har fokus på med vores program af mindre traktorer og kompakt-traktorer.

Han fortæller, at det er et svært marked at være med på, hvor det i høj grad handler om servicering og levering.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Her står vi utrolig stærke, da vi har et godt landsdækkende forhandlernet, samt en hurtig levering af traktorerne. Det er ikke ligesom i landbrugs-branchen, hvor man sagtens kan leve med et halvårs leveringstid. I segmentet for kompakt-traktorer taler vi en væsentligt mindre leveringstid, for at man bliver taget i betragtning.

Bygget over hele verden

- Mens Massey Fergusons primære traktorprogram til landbruget er placeret i Beauvais i det nordlige Frankrig, så bliver de mindre Massey Ferguson-traktorer produceret andre steder i verden, hvor ekspertisen er størst for dette segment, fortæller Søren Drejer Jensen.

- Massey Fergusons forskellige traktor-serier er delt op med bogstaver. Mens S-serierne står for højt udstyrsniveau og primært henvender sig til landbruget, så er M-traktorerne medium udstyret og henvender sig i langt højere grad til kundesegmentet som kommuner, entreprenører og anlægsgartnere.

I Frankrig bygges Massey Ferguson 5700 S og M-modellerne med effekt fra 95 til 135 hestekræfter, 3700-serien, som blandt andet tæller forskellige bredder produceres i Italien, som har ryg for at have et stort marked for netop smalsporet traktorer.

5700 M-serien med den lille transmission og 4700 M-serien produceres i Asien, ligesom det er tilfældet for 1700 og 1500-serien.