Det nye Claas Orbis-generation majsskærebord klapper ud på 30 sekunder, og har mulighed for integreret søttehjul samt trafiklys.

Til sæson 2021 præsenterer Claas en ny generation Orbis majsskærebord. Der er tale om samme træk, som Claas viste på det 10 rækkede Orbis 750-bord for et par år siden. Rammen på Orbis 900 er opbygget i fem dele. Det giver en fordel ved ind- og udklap, hvor bordet klappes ud i arbejdsstilling på cirka 30 sekunder.

Ved ind- og udfoldningen drejes den fuldt integrerede transportbeskyttelse med advarselsmærkater automatisk i stilling til markarbejde og landevejskørsel.

Der kan desuden leveres et integreret transportsystem, så akseltrykket på 11,5 ton på den forreste aksel ikke overskrides. Det kører automatisk ud, når vejkørsel eller transport-affjedring aktiveres.

rich-media-1
Hubert Erdmann er produktchef for blandt andet Jaguar-finsnittere hos Claas.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Føler marken bedre

- Der er desuden monteret en ekstra højdesensor på skærebordet, så der kan køres med AutoContour med tre følere, én i hver side samt én i midten. Men bordet kan også køres i flydestilling, og kan komme helt tæt på jorden, med blot otte centimeter stubhøjde, fortæller Hubert Erdmann, produktchef for blandt andet Jaguar-finsnitterne.

Han fremhæver også, at bordet dermed også kan bruges til eksempelvis ensilering af kornafgrøder.

Bordet er desuden blevet udstyret med fladjern forrest på majsbordets tænder og sammen med bøjlerne ved skærebordets disc, så er bordet bedre til at holde på majsplanterne og eventuel gribe løse majskolber. Både når der køres ud af rækker, eller hvis planterne varier i størrelse.

rich-media-2
På vejen er bordet tre meter bredt, og både trafikværn og hjul er integeret i skærebordet. Foto: Claas.