Pöttinger lancerer ny topmodel i storrive-serien fra den østriske producent af blandt andet græsudstyr.

Top-serien fra Pöttinger har indtil nu været begrænset i maksimal arbejdsbredde på 12,5 meter, men nu kommer der en ny storbror i klassen på maksimalt 14 meters arbejdsbredde.

Ligesom tidligere, så drives rive-rotorerne forrest hydraulisk og mekanisk bagerst. Pöttinger kalder systemet for et hybrid-drev, hvor også trykaflastningen foregår hydraulisk på de forreste rotorer og mekanisk bagerst.

- Det sker for at have samme aflastningtryk på de forreste rotorer ligegyldigt om de er inde på 8,8 meters total arbejdsbredde eller maksimalt 14 meter, så rotoren ikke trykker mere end nødvendigt, npr de skydes ud, fortæller Lars Andreasen, salgschef for Pöttinger i Danmark.

Som noget nyt er det blevet muligt med overlap-kontrol på riven, hvor chaufføren i terminalen kan indtaste hvor stort et overlap han tillader, og de forreste rotor vil derefter automatisk tilpasses når der drejes rundt i en kurve. Det går naturligvis udover den totale arbejdsbredde, men kan være en fordel, hvis der rives til faste eller semi-faste-kørespor på 12 meter.

rich-media-1
Den nye rive kommer på markedet til græssæsonen 2021.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ligesom de nuværende modeller kører Pöttinger med MultiTast-hjul forrest på rotoren, så man undgår de forreste rivefingre kører i jorden ved bakker, lavninger eller lignende.