Som de første i Danmark har Kollerødgård i Nordsjælland fået leveret en Manitou teleskoplæsser model MLA-T516-75H med teleskoparm.

For landmand Carsten Vestergaard og hans to ansatte på bedriften Kollerødgård ved Græsted i Nordsjælland, er deres nye Manitou teleskoplæsser model MLA-T516-75H blevet en uundværlig del af livet på gården. Her drives 150 hektar jord og 120 malkekøer, skriver Scantruck i en pressemeddelelse.

Som de første i Danmark har de købt teleskoplæsseren, der med sin teleskoparm har en max løftehøjde på fem meter. Maskinen blev leveret i maj måned.

- Vi havde en Atlas AR60 med forlænget arm, som havde kørt cirka 6.000 timer over de sidste syv år. Den kørte fortsat fint og kunne godt have bidraget i længere tid. Men det var en planlagt udskiftning, og vi har haft maskiner fra Scantruck i flere år, så det var oplagt at forhøre sig hos dem om mulighederne. Vores nye Manitou er nu gårdens vigtigste maskine, siger Carsten Vestergaard.

Gårdens trillebør

Den forlængede arm på Atlas læssemaskinen betød, at de kunne tippe læsseskovlen i fodervognen, der er tre meter høj. Men kun med stor forsigtighed og teknisk snilde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi arbejder mest med en pelikanskovl, som er 80 centimeter dyb. Med den gamle Atlas kneb det lidt med at tømme skovlen i fodervognen. Vi skulle forsigtigt ryste lidt med skovlen for at tømme den helt uden, at den ramte imod kanten af fodervognen. Vi ønskede derfor en ny maskine med længere rækkevidde, og det har vi fået med den nye Manitou, siger Carsten Vestergaard.

Den nye maskine opfylder fuldt ud deres behov på hele bedriften.

- Den er med det samme blevet det ønskede universalredskab på gården. Den løser alle læsseopgaver, både på gården og i marken. Den er på en måde gårdens trillebør. Alt, der skal flyttes fra A til B, flyttes med vores nye maskine. Den lever fuldt ud op til vores forventninger på alle parametre. Den gør, hvad den skal, og alting virker, siger Carsten Vestergaard.

Den forventes at skulle køre 800-1.000 driftstimer årlig, og den kører reelt allerede mere end gårdens to traktorer tilsammen.

- Maskinen er i brug hver dag, primært til læsning af alt foder til gårdens dyr. Derudover anvendes den til at rense dybstrøelsesbokse, håndtering af wrapballer og opsamling af sten på marken m.m. Den håndterer også storsække på 500-750 kg, som den løfter højt over såmaskinen eller gødningssprederen. Den er meget stabil trods udfordringerne med tunge løft i stor højde, siger Carsten Vestergaard.

Tryg handel

Det er en spændende fornemmelse at være "first mower," og samarbejdet med Scantruck har sikret trygge rammer for handlen.

- Selv om det er en ny model, og vi var den første kunde til den i Danmark, har vi følt os i gode hænder i hele forløbet. Manitou er et anerkendt mærke, og Scantruck er en anerkendt forhandler, og jeg har haft tillid til maskinen og hele organisationen bag fra første dag. Sådan noget betyder meget for mig som kunde, og det har også indflydelse på mit maskinvalg, siger Carsten Vestergaard.

Alle tre medarbejdere på gården arbejder med den cirka 5,5 tons tunge maskine, når opgaverne kræver det, skriver Scantruck i pressemeddelelsen.

- Den er logisk opbygget og derfor meget brugervenlig. Det har ikke krævet noget stor omstilling at arbejde med den nye maskine i forhold til, hvad vi er vant til. Den er en meget vigtig maskine på hele bedriften, og den løser alle mulige opgaver - især de opgaver, som måske ikke ser ud af meget. Der er eksempelvis mange pallevarer, som fragtmændene måske ikke fik sat de mest optimale steder. De flyttes hurtigt og nemt med den nye Manitou. Den gør det ganske enkelt nemt at holde orden på gården, fastslår Carsten Vestergaard.