CH bliver navnet på en helt ny mejetærsker-serie fra New Holland med hybrid-teknologi.

CH7.70 bliver den foreløbelige eneste model i den helt nye mejetærsker-serie fra New Holland. Crossover-høstkonceptet kalder New Holland teknologien med en tærske-cylindre foran rotorerne.

rich-media-1
Her ses hybrid-tærkse-systemet på mejetærskeren.

Nyt segment for de gule tærskere

Den nye CH-mejetærskere vil med sine 374 hestekræfter være en ny mellem-serie mejetærsker mellem de CX-ryste-serien og de større CR-rotormejetærskere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er dermed tale om en maskine, som matcher mindre rotor-mejetærskere fra konkurrende mærker, og dermed et segment, hvor New Holland ikke tidligere har været repræsenteret nær så stærkt.

New Holland fortæller, at hybrid-konceptet, med en tærskecylinder foran de to rotorer giver 25 procent mere kapacitet sammenlignet med ryste-mejetærskerne i samme segment.

Tærskecylinderen har en diameter på 600 millimeter og omdrejningerne styres fra kabinen. Efter tærske-cylinederen ligger der to 3,45 meter lange rotorer.

Renser også i bakker

Det matchede skærebord til CH-serien er det 9,15 meter (30 fods) udgave ifølge New Holland, og man gør også opmærksom på, at et 8,53 meter skærebord er tilgængeligt, som specielt er udviklet til CH-serien, uden dog at komme ind på hvorfor. 

CH-mejetærskeren er forsynet med Opti-Fan, som også de øvrige CX og CR-maskiner fra New Holland, hvilket betyder automatisk kompensering for bakket terræn, når maskinen kører op og ned ad bakker, så justerer den selv luftmængden på soldene: Systemet reducerer blæserens hastighed, når der køres op ad bakke, så der ikke spildes korn ud af mejetærskeren, og hastigheden øges, når der køres ned ad bakke, for at forhindre, at soldkassen blokeres.