Case IH sender igen i år flere Axial Flow mejetærskere til Bornholm, og øens piloter blev rustet til høsten under ét af de 14 brugerkursus forud for sæsonen.

På Bornholm er der ægte ø-klima, hvilket betyder stor forekomst af frøgræsser, og ifølge Niels Petersen, produktchef for høstmaskiner hos Case IH Danmark, så hænger det godt sammen med forekomsten af Axial Flow på klippeøen:

- Hver fjerde mejetærsker på Bornholm har Axial Flow logo på siden, og det svarer cirka til 20 maskiner, fortæller han, og kan samtidigt berette at trenden fortsætter i det der til høsten 2020 sendes to nye og én brugt Axial Flow til Bornholm.

- Det er jo en maskine, som er eminent til frøhøst på grund af det store udskilles-areal i rotoren, og den utrolig lette rengøring mellem sortsskift, fremhæver Niels Petersen, som de klare fordele ved en Axial Flow i frøhøsten.

Erfaringerne udveksles

Forud for sæson 2020 blev der afholdt brugerkursus for nye og erfarne chauffør på i alt 14 lokationer i Danmark, og ét af stederne var naturligvis på Bornholm. Her deltog 14, og deriblandt Axial Flow-montørerne Rune Hørning samt Peter Kofoed, som holder Bornholm kørende under høsten:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De har sammenlagt 55 års erfaring i mejetærskere, og kan virkelig deres kram. De servicerer Axial Flow på hele øen fra forhandleren AP Hellisens adresse i Lobbæk, fortæller Niels Petersen, som samtidigt fortæller hvor givende brugerkursus er:

- Vi forsøger at gøre nye piloter trygge ved deres kommende arbejdsplads i høsten, så vi undgår for mange fejl 40 i løbet af sæsonen. Mange af de erfarne chauffører er her gode til at komme med fif og erfaringsudveksling mellem hinanden. Det er virkelig godt givet ud, fortæller Niels Petersen.

rich-media-1
Rune Hørning og Peter Kofoed har over 55 års mejetærsker-erfaring. Foto: Niels Petersen.

Nytænkes i fremtiden

Mens de enkelte Axial Flow bliver mere og mere kompliceret med eksempelvis Harvest Command, som nyeste tiltag, hvor maskinen optimerer sig selv under høsten, så bliver der også et behov for mere målrettet brugerkursus i fremtiden spår Niels Petersen.

- Det kan godt være vi deler det mere op i fremtiden, så Harvest Command kommer til at fylde mere for de mejetærskerpiloter som enten har fået de første erfaringer med systemet, eller skal i gang med at bruge systemet i praksis, så vi på den måde udnytter ressourcerne bedst muligt, forklarer Niels Petersen, som også påpeger, at dagen kan i forvejen hurtigt blive for kort, da der kan komme mange emner op og vende, efterhånden som der bliver fyldt mere og mere teknologi på Axial Flow-mejetærskerne.

rich-media-2
Her er et billede fra en sjællandsk gennemgang af Axial Flow - hos DLM, som har fået leveret to 9250 Axial Flow til sæson 2020.