Taro 6 SL og 6 HD er navnet på ny seks meter liftophængt såteknik fra tyske Horsch.

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i seks meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD og er begge såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank.

Taro konceptet er udviklet til dyrkningssystemer, økologiske og konventionelle hvor der forudgående er lavet et perfekt såbed med plov og/eller harve. Begge Taro enheder kan monteres med hydraulisk justerbar crossboard forrest.

Taro 6 HD er opbygget efter samme system som storebroderen, den bugserede, tolv meter brede Serto 12 SC med 16.7 cm rækkeafstand og PowerDisc skiveskær. På Taro HD er det den velkendte Horsch dækpakker der bærer maskinen og synkront styrer den præcise sådybde sammen med trykhjulene på PowerDisc skæret.

rich-media-1
Unikt er Taro SL bygget op med to fordelere og der kan fra fabrikken monteres selektiv slangeføring som kendes blandt andet fra Horsch Avatar såmaskinerne

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forskellige rækkeafstande

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc skær og kan leveres med fire forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12,5 og 25 centimeter ved luk af hver andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex pakker hvor pakker ringene er synkroniseret til enten 40 såskær ved (15 centimeter) eller 48 skær (12,5 centimeter) Her styres den præcise sådybde via Rollflex pakkeren og trykhjulet på TurboDisc skiveskæret.

Unikt er Taro SL bygget op med to fordelere og der kan fra fabrikken monteres selektiv slangeføring som kendes blandt andet fra Horsch Avatar såmaskinerne. En fordeler til den forreste skærrække og nummer to fordeler til bagerste og der kan hurtigt laves om til såning af flere produkter i to forskellige dybder eller såning på dobbelt række afstand til senere mekanisk rensning. På Partner tankens faldsluser bestemmes hvilken fordeler der skal fødes eller om begge fordelere skal fødes med samme produkt.

rich-media-2
Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc skær og kan leveres med fire forskellige rækkeafstande.

Også til økologi

Den danske importør af Horsch, Weko Agro Machinery fortæller, at 12,5 til 25 centimeter rækkeafstandene efterspørges af en del økologer og det nye såsæt giver mulighed for både bredsåning eller såning på rækker, alt efter afgrøde og behov for ukrudtsbekæmpelse.

- Som noget smart når der sås på 25 centimeter rækkeafstand har Horsch designet trepunktsfæstet så man via afstandsringe kan sideforskyde liftarme og topstang 12.5 centimeter til den ene side og der skal ikke laves noget hokuspokus sideforskydning med GPS systemet når der køres frem og tilbage i marken, påpeger Arne Gejl, produktchef og marketing for Horsch-delen hos Weko Agro.

Generelt kombineres Taro HD og SL med en Horsch Partner FT fronttank. Horsch har op til denne sæson netop lanceret en todelt Partner 2000 FT fronttank hvor der er plads til to produkter. 2000 FT tanken rummer 2.200 liter opdelt i forholdet 60:40. Partner 2000 FT tanken kan endvidere udnyttes til eksempelvis en Transformer VF rækkerenser til såning af efterafgrøder og sengødskning i majs og udnyttelsesgraden kan øges betragteligt på FT tanken hos den enkelte bedrift eller maskinstation.

Taro 6 SL kan endvidere også monteres i liften på en Focus 6 TD i trepunkts version, hvor Focus`en kan være monteret med enten TerraGrip tænder eller system disc til jordbearbejdning.

En Taro 6 SL med 12.5 centimeter rækkeafstand lander snart på dansk grund og vil her i efteråret arbejde i dansk muld i kombination med en Partner 2000 FT fronttank.

rich-media-3
En Taro 6 SL med 12.5 centimeter rækkeafstand lander snart på dansk grund og vil her i efteråret arbejde i dansk muld i kombination med en Partner 2000 FT fronttank.