Väderstad lancerer den nye Marathon 15/25 harvespids, der giver ens arbejdsdybde i de tungere jorde.

15/25 er et supplement til Marathon 25/35, der blev introduceret i2018, skriver Väderstad i en pressemeddelelse.

- Lad jer ikke snyde af den smallere størrelse, dette er en ekstrem stærk spids. Den har en smal bund på bare 15 millimeter, med en form, der gør, at den fastholder arbejdsdybden selv i tunge forhold med megen ler. Den har endnu bedre gennemtrængningskraft end Marathon 25/35, siger Magnus Samuelsson, Concept Developer hos Väderstad.

15/25 spidsen er justerbar, så hver enkelt spids kan justeres i højden i fem forskellige positioner, hvilket giver mulighed for justering i for eksempel traktorspor o.l.

Som de øvrige Marathon spidser, er enden af 15/25 spidsen forstærket med wolfram carbide, et extremt hårdt og holdbart materiale.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det fremstilles ved at blande wolfram carbid med cobalt eller nikkel under meget høje temperaturer for at skabe et af de stærkeste materialer på markedet. Derfor holder en Marathon spids op til ti gange længere end en almindelig spids, skriver Väderstad i pressemeddelelsen.

- En maskine fra Väderstad udstyret med Marathon spidser garanterer at arbejdsdybden fastholdes over tid. Dette er ekstremt vigtigt, da varierende arbejdsdybde har direkte indflydelse på såresultatet og dermed fremkomsten.Ved en arbejdsdybde på for eksempel 4 cm, vil hver centimeters afvigelse påvirke udbyttet. Derfor skal vigtigheden af ensartet arbejdsdybde ikke undervurderes, siger Magnus Samuelsson.

Marathon 15/25 fås fra 1. juni 2020 til NZ Mounted og NZ Aggressive.