Hos Lunde Entr. & Maskinstation har man til sæson 2020 investeret i en Fendt Former 14055 Pro storrive.

En rive er ikke bare en rive i dag, den skal være nem at køre med, men det skal også være nemt at indstille den. Det må man sige at Fendt Former-riven er. Med blot et enkelt klik kan man benytte tidligere indstillinger på riven hvis man for eksempel i løbet af sæsonen kører i både græs og halm. Det vil sige, at man kan lave en indstilling der hedder halm, og så kan denne indstilling findes fem igen, og riven indstiller selv alle parametrene.

rich-media-1
Brugervenligheden er i top på den nyindkøbte Former storrive fra Fendt. Foto: Emil Samsø Møller.

Hos Lunde Entr. & Maskinstation har man til sæson 2020 valgt at investere i en Fendt storrive, og her er der stor fokus på brugervenligheden.

Riven er med fuld Isobus-styring og giver derfor et godt overblik inde i kabinen da der ikke er brug for ekstra skærme eller terminaler til at styre. Med en maksimal arbejdsbredde på 14 meter holdes transporthøjden på under fire meter uden afmontering af rivearmene.

rich-media-2
FlexHigh systemet justerer højden på rotorerne i forbindelsen med arbejdshastigheden. Foto: Emil Samsø Møller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

FlexHigh

Med FlexHigh-systemet er det muligt at justere Fendt Former 14055 Pro efter arbejdshastigheden. Når hastigheden øges, øges modstanden på rotoren også. Det betyder, at tænderne kan blive bøjet tilbage, og at den indstillede arbejdshøjde ikke bevares.

Det problem løser FlexHigh ved at sænke rotoren lidt ved højere hastigheder og dermed sikre, at der ikke efterlades materiale, skriver Fendt på deres hjemmeside.

Den aktuelle position vises hele tiden på displayet via positionsføleren. Når der holdes stille, løftes rotoren, så tænderne ikke skraber mod underlaget.