Hollandske Giant runder milepæl og accelerer frem mod den næste.

Maskine nummer 25.000 er rullet af produktionslinjen hos Giant. Jubilæumsmaskinen er en G2200E X-TRA, og blev produceret i Oisterwijk i uge 22.

Hos Giant kommer det ikke som nogen overraskelse at nummer 25.000 er en elektrisk maskine, da efterspørgslen kun stiger. G2200E X-TRA er en specialudgave med en unik staffering i et elektrisk tema, og blev solgt af en ny Giant forhandler i Holland, der specialiserer sig i salg og vedligehold af elektriske maskiner.

20 års erfaring

Efter grundlæggelsen i 1996, blev den første minilæsser produceret i 2001. Der blev solgt et begrænset antal de første år, men opskalleringen startede i 2003. Produktionen flyttede fra et telt i Haaren til en forretningsbygning i Oisterwijk. Maskine nummer 10.000 blev bygget i 2014 i et produktsortiment der er udvidet, og som nu også indeholder teleskoplæssere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I de følgende år blev forhandlernetværket udvidet til 580 forhandlere i 50 lande. Et kontor åbnede i USA. Den øgede efterspørgsel resulterede i, at der bygges yderligere 15.000 Giant minilæssere de sidste seks år. Der er ikke kun fart på antal af solgte maskiner, der udvides også i produktionen og til et nyt lager.

Ved udgangen af 2020 vil 8.000 kvadratmeter produktion og højhus blive taget i brug. Denne udvidelse giver mulighed for at bygge et større antal af maskiner, og der sigtes efter at producere det dobbelte inden 2025 sammenlignet med i år. Målet er at producere 8.750 maskiner inden år 2025.

rich-media-1
Der er investeret yderligere i produktionen, så kursen er sat mod næste milepæl. Foto: Giant.

Der investeres ikke kun på produktion og lager i Holland. I Ungarn forbedres fabrikken også til vækst de kommende år. Minilæssernes rammer fremstilles i Eger, hvorefter de kommer til Holland for at blive lakeret og gå i produktion. Redskaberne til minilæsseren er siden 2013 produceret på Giants fabrik i Ungarn. Fabrikken er blevet udvidet med 2.000 kvadratmeter produktionsplads, og der er lavet yderligere investeringer i to svejserobotter og laserskærere.

Elektrisk fremtid

G2200E og G2200E X-TRA er 2,2 ton læssemaskiner og de første elektriske maskiner bygget af Giant. Efterspørgslen efter kompakte elektriske maskiner er fremtiden, og en tendens der ikke længere kan stoppes.

- Vi forventer, at halvdelen af de kompakte maskiner på et tidspunkt vil være elektriske. I øjeblikket leveres de fleste maskiner til Holland, Norge, Danmark og Sverige. Vi ser strengere regler for emissioner i flere lande. På et tidspunkt vil EU fastsætte regler for Europa, og ligeledes resten af verden, siger direktør, Toine Brock, der forventer, at 40 procent af produktionen i 2025 vil bestå af elektriske minilæssere.

- I år begynder vi at udvikle elektriske maskiner i klassen 1,5, 2,5 og 3,5 ton. Med Jungheinrich har vi fundet en global og pålidelig partner, med den bedste ekspertise og viden når det kommer til udvikling af elektriske maskiner. De leverer de elektriske motorer og batteripakken. Hardware og software er udviklet internt. Dette giver os muligheden for at kombinere det bedste fra begge verdner og udvikle maskiner, der sikrer lave driftsomkostninger og en høj arbejdshastighed, fortæller direktøren.

Siden år 2002 har Brdr. Holst Sørensen importeret Giant minilæssere til Danmark og Sverige. Salget i Danmark foregår gennem 34 forhandlere.