Just Easy Tools i Holstebro leverer dækudstyr til hele verden fra virksomheden i Holstebro.

Den vestjyske virksomhed Just Easy Tools er lykkedes med at få sit dækhåndteringsudstyr anerkendt globalt inden for mineindustrien, havneterminaler og andre tunge brancher.

For eksempel John Deeres og Agcos fabrikker i Brasilien har de sidste par år afgivet ordrer på flere danske Easy Grippers til at montere hjul på mejetærskere og traktorer i deres produktionslinjer.

rich-media-1
Easy Gripper er oprindelig udviklet til dækskift på traktorer. Foto: Just Easy Tools.

De seneste to bestilte grippers står nu klar til afsendelse fra Just Easy Tools, men efter corona har den sydamerikanske virksomhed sat ordren på standby. Det samme har Just Easy Tools oplevet hos andre kunder rundt om i verden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Just Easy Tools begyndte for 11 år siden med at udvikle udstyr, så landmænd nemt og sikkert selv kunne skifte dæk på deres tunge maskiner. Men dengang var landbruget i krise. Derfor har den vestjyske virksomhed i stedet især fundet kunderne ude i verden og i andre brancher, for eksempel miner og havneterminaler. En af Just Easy Tools seneste større ordrer var en Easy Gripper til skift af dæk på store dumptrucks hos en af verdens største cementfabrikker i Egypten.

rich-media-2
Easy Gripper til skift af store dumper-trucks i Egypten. Foto: Just Easy Tools.

Bedste regnskab

- Det forbedrer økonomien, at kan håndtere de store dæk meget lettere, fortæller direktør Lars Jørgensen fra Just Easy Tools. Han fortæller, at dækkenes levetid forlænges, fordi brugerne hurtigt kan skifte dæk efter behov. Derved kan de optimere dæk-skift med hensyntagen til det ønskede marktryk for at skåne afgrøderne mest muligt.

Just Easy Tools har netop opgjort sit hidtil bedste regnskab med et overskud på 1,6 millioner kroner. Virksomheden stod klar til et endnu bedre resultat i år med flere nye produkter, der blev udviklet i fjor. Firmaet har også oprustet med flere medarbejdere, men så kom corona. Det ryster dog ikke Lars Jørgensen.

- Vi er født under finanskrisen og har indrettet os efter, at der vil komme kriser. Nærmest hele vores produktion er udlagt til lokale underleverandører, blandt andet meget bearbejdning hos Jokertech i Vinderup og pladearbejde hos Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg. Derfor har vi begrænsede faste udgifter, siger Lars Jørgensen.

Just Easy Tools har selv kontrol over samling, montage og kontrol af udstyret, inden det sendes ud til kunder ofte langt fra Vestjylland. Lars Jørgensen rejser normalt meget ude i verden og har som noget af det seneste forhandlet en ordre til en guldmine i Australien. Men lige nu kan han ikke flyve nogen steder og fokuserer i stedet på dansk landbrug, maskinstationer og dækcentre.