Det kan være sin sag at finde det rigtige ben at stå på for tiden, når en stor del af arbejdet sker ved demokørsler og personlige møder. Hos TBS Maskinpower tager man digitale kommunikationsplatforme i brug.

Når en stor del af salgsarbejdet sker via demokørsler, kan det for tiden være sin sag at finde det rigtige ben at stå på for maskinforhandlerne, skriver TBS Maskinpower.

Nogle er helt stoppet, andre har kørt demo under hele coronakrisen.

Hos landets største Fendt-forhandler TBS Maskinpower indførte man strikse regler for sælgernes arbejde fra dag et. Formålet var og er at passe på kunderne og de ansatte ved at begrænse salgsafdelingens udadvendte aktiviteter - men derimod sørge for at serviceafdelingen kan være "udadvendt" i størst muligt omfang.

Men hvordan fortæller man så kunderne om de mange muligheder, Fendt Full-Line rummer? Et af svarene hos TBS Maskinpower er, at man tager digitale kommunikationsplatforme som for eksempel Facebook og Youtube i anvendelse, og via en række hjemmelavede film gennemgår maskinerne og både fortæller om nogle af de unikke features og andre mere lavpraktiske fordele.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er kommunikation i øjenhøjde, fortæller Thomas Lilleholt, der er sælger i TBS Holstebro.

- Vi sælgere tager en snak om, hvad der er særlig interessant for kunderne ved de enkelte modeller, inden vi skyder løs, og så viser og taler vi om dét i filmene, der er fra 3 - 6 minutter lange.

Hidtil har man gennemgået de populære traktorserier Fendt Vario 700 og 900 samt en Fendt Former rive, men der er flere små film på lager, og der kommer flere til, når lejligheden byder sig, skriver TBS Maskinpower i pressemeddelelsen.

Sælger Martin Geiser har også været med i arbejdet både foran og bagved kameraet. Han fortæller, at det faktisk har været en lærerig proces for alle.

- Til daglig er vi nok lidt tilbøjelige til kun at tale om de mest avancerede tekniske detaljer, men her på filmene bliver det naturligt at vise nogle af de praktiske ting, der gør dagligdagen nemmere for kunderne - det skal vi også huske, når der ikke længere er corona-begrænsninger i salgsarbejdet.

Han benytter lejligheden til at fortælle, at kunderne stadigvæk godt kan få en traktor på prøve en dags tid, men at instruktionen foregår udenfor kabinen.