GG29 bliver i fremtiden den største serie-produceret gyllevogn fra Gøma.

Den jyske producent af blandt andet gyllevogne, Gøma, med base i Viborg har indtil nu koncenteret sig om gyllevogne på maksimalt 25 kubikmeter rumindhold. Men til sommeren 2020 står de første 29 kubikmeter gyllevogne klar i produktionshallen hos Gøma.

- Vi har haft en efterspørgsel på gyllevogne med større rumindhold, end dem vi producerer på nuværende tidspunkt, fortæller Karsten Kammer, salgschef og medejer af Gøma.

Han fortæller, at det primært er til de 36 meter slangebomme, at der er krav om større rumindhold i gyllevognene.

- At det netop endte med 29 ton, er at længden på gyllevogn passer perfekt til både den 36 meter Harsø slangebom, som vi monterer her fra fabrikken, samt den 30 meter Bomech slæbeskærsbomme.

rich-media-1
Indtil videre er Gøma GG25 den største gyllevogn i Gømas gyllevognsprogram, hvis man kigger bort fra specialløsninger. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Større vogne i bagkataloget

Gøma vil producerer fire GG29 gyllevogne, hvor to vil være klar i juli og to i august.

- Hvis det hele forløber planmæssigt, så forventer vi at GG29 er med i produktprogrammet til sæson 2021, fortæller Karsten Kammer.

Det er ikke helt første, at Gøma kaster sig ud i et projekt med større gyllevogne. Til foråret 2020 har man specialproduceret en Gøma GG38 gyllevogn til en maskinstation i det midtjyske, og sådanne specialløsninger fortsætter man med hos Gøma, ved siden af produktprogrammet, som nu tæller GG18, GG22, GG25 - og snart GG29.

rich-media-2
Gøma har produceret gyllevogne siden efteråret 2017, hvor de første blev leveret til danske bedrifter og specielt maskinstationer i foråret 2018. Arkivfoto: Morten Damsgaard.