Der var tale om ældre danske klassikere, da der blev taget første slæt græs på Birkegaarden i Vesthimmerland op til St. Bededag.

På Birkegaarden nær Hornum i det vestlige Himmerland havde man gang i ensilering af første slæt græs forud for såning af majs i marken op til St. Bededag. 

Men der var tale om to ret unikke maskiner, som sørgede for ensileringen af græsset: En Taarup 602B samt en Taarup 108. Maskinerne er ejet af Rasmus Nørhave, som sammen med Jakob og Kristian Larsen fra Birkegaarden besluttede sig for at ensilerer græsset med de to gamle finsnittere - mest af alt for hyggens skyld.

rich-media-1
Her ses størestedelen af aftens snitter-hold: Kristian og Jakob Larsen yderst i begge sider, og i midten Rasmus og Kim Nørhave. 

- Taarup 108 blev købt i vinters. Den er ikke blevet klargjort, og det gjorde måske også, at den snittede knap så mange hektar, som 602B'eren gjorde, fortæller Rasmus Nørhave. Trækhesten for Taarup 108 er en Volvo 810 Turbo, mens trækhesten for Taaruo 602B-finsniteren er en Case IH 1056 XL.

Øverst her kan der nydes en film fra aftenen, hvor Maskinbladet lagde vejen forbi - der er desværre ikke meget motorlyd fra de ældre traktorer, da vinden var en ret hård modspiller på aftens optagelser.

rich-media-2
Aftens lille finsnittersæt.
rich-media-3
Endnu et træk bliver ensileret.