Sdr. Farup Maskinstation tager Corona-faren alvorligt og sikrer medarbejderne mod smitten ved et skilt i døren.

Vi hører ikke om andet i nyhederne, og det kan være svært at tage truslen om Corona-pandemien alvorligt midt i forårsarbejdet, da det for det meste er i de store byer med mange mennesker, at de største forholdsregler i dagligdagen og dermed den indvirkning foregår.

Men ikke desto mindre er det yderst alvorligt, og hvis smitten spredes i erhvervet, kan det få store konsekvenser for resten af den travle tid, som vi står i netop nu: Forårsarbejdet.

- Det vil jo være en katastrofe, hvis jeg får to-tre mand smittet med influenza og måske endda Corona netop nu mens vi har allermest travlt.

Søren Andreasen, indehaver, Sdr. Farup Maskinstation

Hos Sdr. Farup Maskinstation nær Ribe har man taget sine forholdsregler, og sat et skilt i alle traktorens højre sidedøre, som advarer om smitte-spredningen, og dermed får kunderne til at tænke sig om en ekstra gang:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det vil jo være en katastrofe, hvis jeg får to-tre mand smittet med influenza og måske endda Corona netop nu, mens vi har allermest travlt. Vi har jo ventet i flere måneder på at komme i gang, fortæller Søren Andreasen, indehaver af Sdr. Farup Maskinstation.

rich-media-1
Sdr. Farup Maskinstation har monteret skiltet i samtlige traktorer på maskinstationen. Foto: Morten Damsgaard.

Positiv modtagelse

Han indrømmer gerne, at landbruget og maskinstationsbranchen generelt ikke er så hårdt ramt af Corona som mange andre erhverv, da arbejdet fortsætter i samme tempo, som var der ingen pandemi. Men i respekt overfor andre branche, synes Søren Andreasen, at skiltet er en lille ting at gøre, som har en stor indvirkning.

- Det får lige folk til at tænke sig om, inden de bare hopper op på trinbrættet og åbner døren ind til chaufføren, hvor de pludselig kommer til at opholde sig meget tæt på hinanden. Jeg tænkte, at skiltet var en god og let måde at få budskabet videre til vores kunder.

Han fortæller dog, at mange af maskinstations store og professionelle kunder allerede udmærket er klar over risikoen og selv gør alt, hvad de kan for at begrænse smitten. Men her i foråret kommer maskinstationen ud til mange mindre landbrug, fritidsbrug og andre, som måske ikke lige tænker over situationen.

- Vi har indtil videre kun fået positive tilbagemeldinger på tiltaget, påpeger Søren Andreasen.

Klik her og download dit eget advarselsskilt.

rich-media-2
Skiltet skulle gerne få kunder til at tænke sig om en ekstra gang, inden man springer op til chaufføren. Foto: Morten Damsgaard.