Amerikanske Raven, med europæisk base i Holland vinder mere og mere frem i Danmark.

Den danske importør af præcisionsudstyr fra amerikanske Raven, Brdr. Toft, fortæller, at man har leveret en del løsninger til både autostyring og Isobus-terminaler til redskaber med GPS sektionskontrol, siden man fik importen for knap et år siden.

De første erfaringer er positive, fortæller importøren:

- Det er rigtig godt udstyr, som vi forventer os meget af, og supporten i Holland er super god, så vi har et stærkt støttepunkt, mens vi selv opbygger den fornødne erfaring, fortæller Finn Søndergaard, produktspecialist fra Brdr. Toft.

rich-media-1
Raven tilbyder en alt-i-en enhed med navnet RS1, som både indeholder GPS antenne, modem og styretøjscontroller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Samlet i én enhed

Raven Precision er stor global spiller på landbrugselektronik, blandt andet også autostyring, men er endnu ikke så kendt i store dele af Europa.

- Raven tilbyder en alt-i-en enhed med navnet RS1, som både indeholder GPS-antenne, modem og styretøjscontroller, fortæller Finn Søndergaard.

- Det giver for det første en elegant montering med alt samlet under én hat, men samtidig er det hurtigt og enkelt at flytte mellem flere køretøjer, da det kun er antenne og skærm, der skal flyttes.

Med Raven RS1 på Smartrax tilbydes en stor nøjagtighed helt fra 32 meter i time til 46 kilometer i timen, også ved bakning.

- Raven tilbyder en række maskinspecifikke monteringssæt både til el-rat-, hydraulisk- og AutoSteerReady løsninger, fortæller han.

Autostyringssystemet kontrolleres fra en 7 tommer CR7 touch-terminal eller en 12? CR12 touch-terminal. Som baggrund på terminalen lægger man et kortudsnit af det lokalområde man arbejder i således, at man har kortbaseret navigation i terminalen.

rich-media-2
Raven tilbyder en række maskinspecifikke monteringssæt både til el-rat-, hydraulisk- og AutoSteerReady løsninger.

Fjernsupport

Raven lancerede for et par år siden to nye touch terminaler på syv og 12 tommer. CRx terminalerne er som standard med Isobus, og kan køre både GPS-sektionskontrol, variabel dosering foruden autostyring. CRx-terminalerne kan håndtere op til fem enheder, eksempelvis injection pumper, eller såmaskine, frø- og gødningtildeling.

Raven CRx terminalerne har indbygget mulighed for fjernsupport, enten ved hjælp af et hotspot på en mobiltelefon, hvis der ikke anvendes RTK, eller igenne- Slingshot modem, når dette forefindes.

Funktionen kan også bruges til opdatering og filoverførsel.

Amerikansk producent med europæisk base

Amerikanske Raven Industries er et firma grundlagt i 1956 med base i Sioux Falls, South Dakota. Raven har mere end 1300 ansatte og er opdelt i tre divisioner, hvoraf Applied Technology (Raven Precision) er den største.

Raven Precision har lavet landbrugselektronik siden 1978 og er førende på flere felter. Raven har en stor markedsandel, både til OEM og gennem forhandlere (eftermarked) i Nord- og Sydamerika, Australien og har i følge importøren efterhånden også godt fat i flere Europæiske lande.

Raven opkøbte i 2014 hollandske SBG og har i dag europæisk hovedkontor i Holland. SBG er en hollandsk Precision Farming specialist grundlagt i 2003 med enorm erfaring i GPS teknologi, ikke mindst autostyring og redskabsstyring til plantemaskiner med videre.

Med integrationen af SBG i Raven, er produktprogrammet markant udvidet og indeholder en bred vifte fra kemikalie injection, sprøjtestyring, PWM styring, autostyring til redskabsstyring, som eksempelvis GPS styring af radrensere, plantemaskiner, plove og andre maskiner.

Så på trods af at Raven er relativ ukendt i Skandinavien, er det et firma med mange års erfaring og en stærk support organisation både globalt og lokalt.