Den første 4x4-pickup fra Mercedes udånder i maj efter kun to år på markedet.

Det globale marked for de såkaldte 1-tons pickup'er med firehjulstræk er for flere mærker ganske lukrativt. Dog ikke for Mercedes, der i 2017 gerne ville have en bid af kagen og derfor introducerede X-klassen. Men efter et skuffende salg er det besluttet at udfase modellen fra udgangen af maj i år.

Det skriver automotivenews.com, som har fået oplysningen bekræftet af Mercedes.

Om det skuffende salg har noget at gøre med, at Mercedes skød genvej til picup-markedet ved at alliere sig med Nissan, vides ikke. Men faktum er, at det tekniske grundlag for X-klassen er Nissan Navara. Mercedes har dog sat sit umiskendelige præg på bilen, men åbenbart ikke nok til at overbevise kunderne.

Stort globalt marked

Modellen blev introduceret i 2017. På det tidspunkt blev markedet for denne biltype størrelsessat til 3,2 millioner eksemplarer over de følgende ti år. Desværre for Mercedes blev der i Europa, Australien og Sydafrika solgt blot 16.700 eksemplarer af X-klassen i 2018, som var det første fulde år, siden introduktionen. Meget bedre så det ikke ud i 2019, hvor der blev solgt 10.000 eksemplarer i årets første ni måneder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge automotivenews er konkurrenten VW Amarok også udfordret og vil derfor basere den næste Amarokgeneration på Ford Ranger for at spare udviklingsomkostninger.