Det globale marked for de såkaldte 1-tons pickup'er med firehjulstræk er for flere mærker ganske lukrativt. Dog ikke for Mercedes, der i 2017 gerne ville have en bid af kagen og derfor introducerede X-klassen. Men efter et skuffende salg er det besluttet at udfase modellen fra udgangen af maj i år.

Det skriver automotivenews.com, som har fået oplysningen bekræftet af Mercedes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om det skuffende salg har noget at gøre med, at Mercedes skød genvej til picup-markedet ved at alliere sig med Nissan, vides ikke. Men faktum er, at det tekniske grundlag for X-klassen er Nissan Navara. Mercedes har dog sat sit umiskendelige præg på bilen, men åbenbart ikke nok til at overbevise kunderne.

Stort globalt marked

Modellen blev introduceret i 2017. På det tidspunkt blev markedet for denne biltype størrelsessat til 3,2 millioner eksemplarer over de følgende ti år. Desværre for Mercedes blev der i Europa, Australien og Sydafrika solgt blot 16.700 eksemplarer af X-klassen i 2018, som var det første fulde år, siden introduktionen. Meget bedre så det ikke ud i 2019, hvor der blev solgt 10.000 eksemplarer i årets første ni måneder.

Ifølge automotivenews er konkurrenten VW Amarok også udfordret og vil derfor basere den næste Amarokgeneration på Ford Ranger for at spare udviklingsomkostninger.