Den franske sprøjte-koncern, Exel Industries, som blandt andet ejer Agrifac, Berthoud og Hardi, har oplevet 10 procent fald i første kvartal af regnskabsåret 2019-2020, som løber fra oktober til december 2019.

Det er især et fald i sprøjtemarkedet, som har betydet nedgangen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Omstruktureringen af sprøjtebranchen inden for landbruget er begyndt, fortæller CEO af Exel Industries Group Yves Belegaud.

- Ordrertilgangen sker langsomere, med blandt andet usikkerhed om flere midler i Europa samt eksterm tærke i Australien.

Yves Belegaud er dog fortrøstningsfuld, da europæiske landmænd ser ud til at gå en lysere fremtid i møde hvad angår priser på landbrugsvare og en lempelse af handelsspændinger mellem USA og Kina.

- Det vil gøre os i stand til at stabilisere vores salgstal til det foregående regnskabsårs niveau.

Også fald i sukker

Exel Industries ejer også den tyske producent af roeudstyr, Holmer samt hollandske AgriFac, og her har man også mærket en faldende aktivitet på grund af usikkerhed om den europæiske sukkerpris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer, at 2019-2020 forbliver stabile, og de skridt, der er taget for at reducere vores faste omkostninger og for at forbedre vores marginer, skulle gøre det muligt for os at forbedre rentabiliteten, lyder det i en pressemeddelse fra Yves Belegaud.

Den samlet indtægt i 2018-2019 regnskabet for Exel Industries lagde på 776,7 millioner euro, og cirka 62 procent af indtægten kom fra Europa, hvor Exel Industries ejer i alt 40 maskinfabrikker.

rich-media-3
Exel Industries ejer også tyske Holmer, som blandt andet er specalister inden for roemaskineri. Arkivfoto: Morten Damsgaard.