På en maskinudstilling i Kyoto City i Japan fra den 15. til 16. januar viste Kubota deres nye X Tractor - cross tractor i forbindelse med Kubotas 130 års jubilæum.

Kubota er sparsomme med informationer om traktoren, men der er tale om en hundredprocent førerløs bæltetraktor som er drevet af strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Japan er gennemsnitsalderen på landmænd høj, og mens flere og flere landmænd er på vej på pension, så udvides bedrifterne. Det stiller krav til mandskab, som er svært at finde, og her vil vi hjælpe de japanske landmænd med denne førerløse traktor, fortæller Yuichi Kitao, præsident og direktør hos Kubota.

rich-media-2
På Agritechnic 2017 viste Kubota AgriRobo-projektet, som også er en førerløs traktor, som allerede er klar til at kører i marken i morgen. Foto: Morten Damsgaard.

Ikke nyt for Kubota

Tilbage på Agritechnica 2017 viste Kubota deres første førerløse enhed i form af AgriRobo-traktoren, som var en 60 hestekræfter traktor, som både kan betjenes af en maskinfører eller køre førerløs.

Dengang fortalte Kubota, at lovgivningen var blevet ændret i Japan, så man fra 2018 havde mulighed for at komme i marken med de førerløse enheder - i første omgang på rismarkerne.

Nu tager Kubota skridtet videre med den nye koncept-traktor. Men hvornår den er klar på markedet er endnu uvist.