J. Hundahl fortæller, at man er kommet rigtig godt fra start med den nye Ropa-forhandling, og demo-maskinen er allerede solgt.

Mens Danmarks kartoffelareal er støt voksende og forventes at ramme over 60.000 hektar i 2020, så har J. Hundahl valgt at geare op på netop dette område, og kunne i efteråret 2019 offentliggøre den nye forhandling af kartoffeloptagningsudstyr fra Ropa, som er den tyske producent af roe- og kartoffeludstyr.

I efteråret 2019 kørte man derfor med en demonstrationsmaskine i form af en Keiler II, som er topmodellen inden for optagningsudstyr fra Ropa.

- Vi kørte med maskinen i en måneds tid, og det gik faktisk så godt, at vi endte med at sælge maskinen til én af demo-værterne, fortæller Martin Dalgaard, salgschef og medejer hos J. Hundahl, som til dagligt sidder med ansvaret for kartoffelgrejet fra Ropa.

J. Hundahl kørte med maskinen i et forholdsvist stort område fra Skjern i syd til Skive i Nord i det vestjyske.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stor fleksibilitet

Martin Dalgaard nævner blandt andet, at kartoffelavlerne især var begejstrede for den fleksibilitet maskinen viste, idet den kan indstilles til behovet:

- Alle ruller og kæder kan indstilles individuelt på maskinen, hvilket betyder, at man helt trinløst kan gå mellem mest skånsom optagning til mest kapacitet.

Han fortæller også, at folks skepsis overfor hjultrækket, der kun er monteret på optagerens højre side, blev gjort til skamme:

- Optageren har kunnet følge med samtlige af de maskiner, vi har kørt mod igennem demo-sæsonen, og det skyldes blandt andet, at hjulakslen i venstre side skydes ud og kører i hjulsporet ved siden af traktorens. Det giver virkelig meget, fortæller den nordvestjyske maskinhandler.

rich-media-2
Martin Dalgaard er manden med ansvaret for Ropa-salget hos J. Hundahl, og han er yderst positiv efter en vellykket demo-sæson i 2019.

Næste optager er på vej

Demo-maskinen er efter en vellykket demonstration nu blevet solgt til en avler, og den næste optager er allerede på vej til J. Hundahl.

- Vi forventer at den næste optager kommer hjem til vores åbent hus i hovedafdelingen i Thisted til februar, og der er tale om en næsten identisk maskine, som vi har kørt demonstration med i sæson 2019, fortæller Martin Dalgaard, som oplyser, at den kommende maskine bliver demo-maskinen i 2020.

Hos J. Hundahl har man valgt at delegere en mekaniker udelukkende til Ropa-maskinerne, og det har også været denne person, som har været med ude og sætte maskinerne i gang hos demo-værterne.

- Det betyder også, at personen har fået et indgående kendskab til optagerne, og derfor i mange tilfælde kan guide avlerne over telefonen, hvis der opstår spørgsmål, forklarer Martin Dalgaard.

Han fortæller, at det samme gælder for reservedele og sliddele, som man har valgt at gå all-in på hos den nordvestjyske maskinforretning.

rich-media-3
Blandt andet styringen af optageren fremhæver Martin Dalgaard, som også påpeger, at alt kan indstilles hydraulisk på maskinen.