Den nye topmodel i Lexion-serien blev årets topscorer på Maskinbladets Facebook-side, men der var også andre hits som for eksempel en genial opfindelse, flotte veteraner og en klima-lussing til økologiske ærter.

Det skabte livlig aktivitet, da Maskinbladet i august slog en video op på Facebook med den store Claas Lexion 8900, der med sine 790 hestekræfter og 46 fod brede skærebord rullede sig ud på markerne ved Rosenfeldt Gods. Så stor var interessen, at det var dette opslag, der fik de flest likes, kommentarer og delinger i løbet af det forgangne år.

Et opslag om en genial opfindelse kom ind på en andenplads. Det handlede om Skinnerup Maskinstation og POMI Industri, der har skabt en fremsynet og revolutionerende teknologi til sikker og hurtig halmtransport.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Emnet for det tredje mest populære opslag handlede om det modsatte af fremsyn, nemlig nostalgi. Rebild Veterantraktorklub holdt græsdage, og det blev et stort tilløbsstykke - både i marken og på Facebook, hvor en video skabte masser af aktivitet på siden.

Men det var ikke kun teknik og maskiner, der kunne tiltrække sig opmærksomhed. Også et opslag om økologiske ærter blev et hit. Det viser sig nemlig, at disse belaster klimaet 150 procent mere end konventionelt dyrkede ærter.

Femtepladsen blev besat af et opslag med 135 Volvo-veteraner, der satte ploven i marken i et forsøg på at slå en verdensrekorden.

Du kan se de 15 mest populære Facebook-opslag her:

1. Lexion 8900 i marken

2. Genial rullepresenning

3. Nostalgi i Rebild

4. Klima-lussing til økologiske ærter

5. 135 Volvo-veteraner til pløjestævne

6. Dyrlæge vil have ulven ud

7. Duwbok-system fik majsen i hus

8. Tre gange Ideal fra Fendt Global

9. Jonatan har genopbygget en legende

10. Forskere frygter for veganeres sundhed

11. John Deere's nye X9-mejetærsker

12. Høstmaskiner og traktorer fra Fendt Global

13. Selvkørende rive fra Ploeger Machines

14. Gyllenedfældning lokkede storkene til

15. Finsnitter med gravemaskine-undervogn