Fendt Danmark har på under tre år solgt 50 traktorer fra den store Fendt 1000-serie, og det markeres med en specialmodel, der er spækket med udstyr og i en hel speciel lakering

Ved åbent hus-arrangementet hos TBS Holstebro var der linet op med både nye og brugte Fendt traktorer. Men på fløjen var der en traktor, der var markant anderledes end de øvrige traktorer. Den var stor, men det mest iøjnefaldende var den hvide speciel-lakering og de sorte fælge.

Traktoren var en Fendt Vario 1038, der med sine 396 hestekræfter er den mindste model i 1000-serien, der kom på markedet i efteråret 2016. Her tre år efter markerer den hvide Fendt Vario 1038, at det er traktor nummer 50 i 1000-serien, der kommer til Danmark.

- Vi er glade og imponeret over den modtagelse, som 1000-serien har fået hos de danske kunder. I topmodellen 1050 med over 500 hestekræfter taler vi om verdens største konventionelle traktor, og alligevel er omkring 20 ud af de 50 traktorer fra øverst hylde, siger Kasper Glipstrup, Fendt Danmark.

De største og mindste topper

Lige som topmodellen Fendt Vario 1050, så er der også solgt cirka 20 modeller af Fendt Vario 1038, der er den mindste model i serien. Resten fordeler sig på modellerne 1042 og 1046.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fendt Vario 1000-serien leveres som standard på gruppe 50 dæk, der har en højde på over 230 centimeter.

- Hovedparten af de 50 solgte traktorer er leveret på 750/75R46, mens nogle enkelte stykker er leveret på 900 millimeter brede dæk. 1000-serien kan leveres med VaioGrip dæktryksregulering, hvor lufttrukket reguleres fra terminalen i førerkabinen, og den option har rigtig mange kunder benytte sig af, siger Kasper Glipstrup.

rich-media-1
Jubilæumsmodellen er spækket med udstyr og er blandt andet udsyret med VarioGrip dæktryksregulering.

Generation to

Den hvide Fendt Vario 1038 er et af de første eksemplarer fra generation to af 1000-serien. I motorrummet overholder MAN-motoren nu emissionskravet Stage V, og i kabinen er der mulighed for nye features, der blev introduceret i den nye 900-serie. Det betyder blandt andet, at radioen kan kontrolleres fra terminalen og at spejlene elektrisk kan køres ud og ind.

Spækket med udstyr

Da jubilæumsmodellen, der endnu ikke er solgt, blev specificeret, blev der ikke sparet på fluebenene ved ekstraudstyr, og den er derfor spækket med udstyr.

Den har selvfølelig autostyring og VarioGrip dæktryksregulering. Derudover er den udstyret med LED lys, og i kabinen er det med den helt store infotainment-pakke, der blandt andet indeholder fire højtalere og otte indbyggede mikrofoner, så der kan tales i telefon, uanset hvordan man vender og drejer sig i kabinen.

rich-media-2
Selv om Fendt netop har introduceret en ny 900-serie, hvor topmodellen yder 415 hestekræfter, forventer Kasper Glipstrup, Fendt Danmark, at der fortsat er kunder, der efterspørger modellerne i den store Fendt 1000-serie.