To adresser er blevet til én fælles adresse for Thorup Maskinhandel og familien Høgh Jensen, der siden 1998 har drevet landets anden største brugtforhandler af traktorer.

Thorup Maskinhandel er en ægte familievirksomhed, hvor forretning og familieliv smelter 100 procent sammen. Far, mor og søn arbejder sammen i maskinhandelen i dagligdagen i Thorup og har netop købt nye private ejendomme ganske få meter fra hinanden ved Aalestrup.

For ganske nylig samlede maskinhandlen alle aktiviteter som lager, værksted, klargøring, malerværksted, administration og salg på Boldrupvej 175. Tidligere lå virksomheden på to forskellige adresser på Boldrupvej. Både i nummer 144, hvor ægteparret Lasse og Charlotte Høgh Jensen bor privat, og i nummer 175, hvor der tidligere lå klargøring.

- Nu har vi udbygget og samlet virksomheden på Boldrupvej 175. Vi var trætte af at se på alle de traktorer, når vi havde fri, siger Lasse Høgh Jensen, stifter og indehaver af Thorup Maskinhandel, med et smil.

Sammenlægningen på én adresse har også betydet byggeri af ny administrationsbygning og udstillingshal. Maskinhandlen har nu 2500 kvadratmeter under tag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi brugte alt for meget tid på at løbe frem og tilbage mellem de to lokaliteter. Med én fælles adresse kan vi meget bedre hjælpe hinanden, hvis der opstår en situation. Det går også meget bedre med sammenholdet. Alle har en fornemmelse af holdånd, fortæller Emil Høgh Jensen, søn af Lasse og Charlotte Høgh Jensen.

rich-media-1
Nogle af de brugte traktorer har kun kørt ganske få timer, inden de bliver solgt videre til Thorup Maskinhandel. Foto: Marianne Nørmark.

Ung driftsleder

Emil Høgh Jensen må være en af landets yngste driftsledere med sine kun 23 år. For lidt over halvandet år siden, blev hans far, Lasse Høgh Jensen, ramt af alvorlig sygdom, og den dengang 21-årige Emil måtte nærmest over night overtage alle opgaver med salg, indkøb og ledelse. Emil er oprindeligt uddannet landbrugsmekaniker og har været ansat hos sin forældre stort set hele sit liv, så han færdes hjemmevant i virksomheden. Forældrene fortæller, at Emil faktisk har solgt traktorer lige siden han var helt lille, når han har været med far på job.

- Dengang jeg blev syg, blev Emil vel nærmest smidt ind i opgaven som driftsleder. Det er gået rigtig godt, han har taget opgaven på sig og vokser hele tiden. Jeg bakker ham fuldstændig op i de beslutninger, han tager både i forretningen og i hans ledelse, selvom nogle kunder gerne vil handle med mig, så er Emil nu driftsleder, slår Lasse Høgh Jensen fast.

- Jeg synes, det går rigtig godt. I dag er Lasse tilbage igen, men blot på et helt andet niveau. Han har få administrative opgaver og støtter mig, hvis der er noget, jeg er i tvivl om, fortæller Emil Høgh Jensen.

Mens Maskinbladet er på besøg i Thorup har Emil næsten konstant en kunde i røret, ofte foregår samtalerne med udenlandske kunder.

rich-media-2
Lasse Høgh Jensen bakker 100 procent op om sin søn Emil Høgh Jensens beslutninger i firmaet. Emil står i dag for 90 procent af salget i virksomheden. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-3
Trods sine kun 23 år er Emil Høgh Jensen næsten selvkørende driftsleder hos Thorup Maskinhandel. Foto: Marianne Nørmark.

Stor eksport

Thorup Maskinhandel har specialiseret sig i salg af brugte landbrugs- og entreprenørmaskiner med hovedvægt på brugte traktorer. Årligt sælger maskinhandlen cirka 350 traktorer, 20 gummigeder og 10 mejetærskere. En procentdel på 25-30 bliver solgt til eksport til lande som USA, Iran, Irak, Afghanistan, Færøerne, Grønland, Finland, Island, EU-landene og lande i Afrika.

- Hele verden er vores marked, og vi har trofaste udenlandske kunder. Vi har for eksempel solgt 24 brugte traktorer til den samme forhandler i USA. Det handler rigtig meget om tillid. Ofte går der jo en måned fra kunden har indbetalt beløbet, før de får deres traktor leveret, fortæller Emil Høgh Jensen.

Thorup Maskinhandel lægger stor vægt på, at maskinerne har kørt i Danmark, inden de bliver solgt videre.

- På den måde kan vi følge historikken og se hvor maskinen har kørt og hos hvem, fortæller Emil Høgh Jensen.

Ofte opkøber maskinhandlen også brugte maskiner ved gårdsammenlægninger og nedlæggelser eller ved konkurser. Nogle brugte traktorer kan blot have kørt fire timer, andre har kørt som demoer, mens andre er købt fri af leasingaftaler og har kørt ganske lidt.

Virksomheden ejer selv fire transportlastbiler og kan på den måde selv hente og levere rundt i hele landet.

rich-media-4
To afdelinger i Thorup Maskinhandel er samlet på én fælles adresse på Boldrupvej 175. Foto: Marianne Nørmark.

Stærkt team

Hele familien Høgh Jensen roser medarbejderstaben hos Thorup Maskinhandel.

- Vi har utroligt dygtige medarbejdere, der alle er villige til at arbejde trofast og hårdt for virksomheden. De siger aldrig nej til opgaver, lyder rosen.

Alle medarbejdere er lokale folk, og mange har været ansat i en årrække. Farbror Peter Høgh Jensen har for eksempel været ansat i virksomheden i 12 år som klargøringsmand.

- Det er vigtig for os, at vi har en god ånd og tone. Vi har en humoristisk tone i virksomheden og kan godt lide at drille hinanden lidt, siger Emil Høgh Jensen.

Familien Høgh Jensen er endnu ikke begyndt for alvor at drøfte generationsskifte, men er i gang med en naturlig overdragelse af ansvaret til sønnen Emil.