DeepLoosening Marathon spids er en ekstra spids, der kan monteres på bagerste række tænder på de kraftige kultivatorer fra Väderstad, og som forøger arbejdsdybden med ti centimeter.

Med DeepLoosening Marathon spidser monteret på bagerste række tænder kan kultivatorerne Väderstad TopDown og Opus i samme arbejdsgang både foretage en normal jordbearbejdning og en dybere løsning af jorden.

- DeepLoosening Marathon spidsen er et omkostningseffektivt værktøj til løsning af jorden ned i en dybde på 40 centimeter. Den bryder komprimeringer og gavner derved røddernes vækst, samtidig med at den virker drænende i våde områder, siger Magnus Samuelsson, concept udvikler, hos Väderstad, og tilføjer:

- Vi ønsker ikke at bearbejde marken dybere end nødvendigt, og til løsning af en eventuel bearbejdningssål mener vi, at det er tilstrækkeligt at montere DeepLoosening Marathon spidser på den bagerste række tænder, der på både TopDown og Opus er monteret med en tandafstand på 80 centimeter.

Formet til dyb bearbejdning

I udviklingen af DeepLoosening Marathon spidsen har der været stor fokus på udformningen af spidsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Når vi bearbejder jorden i dybden, hvor det ikke naturligt løsnes ved frost og tørke, skal vi være meget påpasselige med ikke at efterlade en bearbejdningssål. Derfor er spidsen til den dybe bearbejdning udformet og monteret på en sådan måde, at den ikke glitter jorden. Slidte spidser er ofte de værste til at lave en bearbejdningssål, og derfor er den nye spids med hårdmetalforstærkninger, som bibeholder spidsens aggressive udformning, siger Magnus Samuelsson.

Monteres bag på tanden

Spidsen er samtidig udviklet, så den kun trækker et minimum af råjord op, og da spidsen monteres bag på tænderne, kan de samtidig monteres med traditionelle spidser, som giver en god opblanding af jord og planterester.