Kubota havde ikke de store koncepter og fremtids-ideer med på Agritechnica - og det skyldes en klar strategi.

De orange maskiner fyldte godt i hal 5 på dette års Agritechnica, og næsten halvdelen af hallen tilhørte samme ejer: Kubota. For siden af de karakteristiske orange traktorer og maskiner, stod producenterne Kverneland og Great Plains, som også er ejet af Kubota.

Der var nyheder på alle tre stande, men i modsætningen til resten af Agritechnica, så var der ikke en masse prototyper, koncepter og andre fremtidsvisioner at finde på hverken Kverneland, Great Plains samt Kubotas stand.

- Vi har en klar strategi om at vise de maskiner, som er til rådighed på markedet her nu og i den nærmeste fremtid. What you see, is what you get, fortæller Tim Comer, ansvarlig for Kubota Groundcare og Agriculture i Norden og Baltikum.

rich-media-1
Tim Comer fra Kubota, håber at den nuværende situation i Danmark med omstrukturering af maskinhandlere kan give plads til nye full-line Kubota-forhandlere. Fotos: Morten Damsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Går efter gennemsnittet

Indtil nu henvender Kubotas produktprogram sig til landmanden, som har et effektbehov op til maksimalt 175 hestekræfter, hvor den trinløse topmodel i M7-serien er flagskibet.

Redskaberne er efterhånden lig med Kvernelands produktprogram med alt lige fra pløjning, harver, såmaskiner, planteværn og gødning samt græsudstyr i form af skårlæggere, spredere, river og pressere.

- Vi har målrettet maskinerne til husdyrbruget, og bedrifter med både planteavl og husdyrproduktion på en gennemsnitlig europæisk størrelse. Gennemsnit-traktoren i Europa er mellem 100 og 130 hestekræfter, så her ligger vi ret godt rent traktormæssigt, påpeger Tim Comer.

Tilbage i august så vi nærmere på Kubotas M8-serie på Farm Progress Show i USA, som går over 200 hestekræfter, og produceres af Buhler Industries il udelukkende det nordamerikanske marked, og ifølge Tim Comer forbliver det sådan.

- M8 aftalen med Buhler Industries er kun for det Nord Amerikanske marked. På nuværende tidspunkt er der ingen planer om at introducerer M8 serien i Europa, fortæller han uden at vil komme yderligere ind på nærmere detaljer.

rich-media-2
I 2016 testede Maskinbladets PowerGear den nye M7-serie fra Kubota. 170 hestekræfter og trinløs transmission.