De orange maskiner fyldte godt i hal 5 på dette års Agritechnica, og næsten halvdelen af hallen tilhørte samme ejer: Kubota. For siden af de karakteristiske orange traktorer og maskiner, stod producenterne Kverneland og Great Plains, som også er ejet af Kubota.

Der var nyheder på alle tre stande, men i modsætningen til resten af Agritechnica, så var der ikke en masse prototyper, koncepter og andre fremtidsvisioner at finde på hverken Kverneland, Great Plains samt Kubotas stand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en klar strategi om at vise de maskiner, som er til rådighed på markedet her nu og i den nærmeste fremtid. What you see, is what you get, fortæller Tim Comer, ansvarlig for Kubota Groundcare og Agriculture i Norden og Baltikum.

rich-media-2
Tim Comer fra Kubota, håber at den nuværende situation i Danmark med omstrukturering af maskinhandlere kan give plads til nye full-line Kubota-forhandlere. Fotos: Morten Damsgaard.

Går efter gennemsnittet

Indtil nu henvender Kubotas produktprogram sig til landmanden, som har et effektbehov op til maksimalt 175 hestekræfter, hvor den trinløse topmodel i M7-serien er flagskibet.

Redskaberne er efterhånden lig med Kvernelands produktprogram med alt lige fra pløjning, harver, såmaskiner, planteværn og gødning samt græsudstyr i form af skårlæggere, spredere, river og pressere.

- Vi har målrettet maskinerne til husdyrbruget, og bedrifter med både planteavl og husdyrproduktion på en gennemsnitlig europæisk størrelse. Gennemsnit-traktoren i Europa er mellem 100 og 130 hestekræfter, så her ligger vi ret godt rent traktormæssigt, påpeger Tim Comer.

Tilbage i august så vi nærmere på Kubotas M8-serie på Farm Progress Show i USA, som går over 200 hestekræfter, og produceres af Buhler Industries il udelukkende det nordamerikanske marked, og ifølge Tim Comer forbliver det sådan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- M8 aftalen med Buhler Industries er kun for det Nord Amerikanske marked. På nuværende tidspunkt er der ingen planer om at introducerer M8 serien i Europa, fortæller han uden at vil komme yderligere ind på nærmere detaljer.

rich-media-4
I 2016 testede Maskinbladets PowerGear den nye M7-serie fra Kubota. 170 hestekræfter og trinløs transmission.