Fransgård viser på Agritechnica en prototype på den største skårlufter nogensinde.

Agritechnica: Med en årlig produktion på 300 til 400 skårluftere om året, så er det en ret stor del af forretningen hos Fransgård i det Nordjyske, som på Agritechnica viser prototypen på den største skårlufter i firmaets historie:

- Vi glæder os rigtigt meget til at vise den nye skårlufter til specielt de tyske kunder, som også er én af de største markeder for skårlufteren, fortæller Jens Ploug, direktør hos Fransgård.

Han fortæller, at Sverige og Tyskland er ubetinget de største markeder for skårlufteren, som indtil nu har været produceret i en tre meter version.

Lufte to skår

- Men ønsket om større kapacitet i skårlufteren har været et krav fra mange, og det efterkommer vi nu, med denne løsning, hvor vi har monteret to skårluftere på en bugseret vogn, og gjort det muligt at klappe begge sektioner hydraulisk op i position til vejtransport, fortæller den nordjyske direktør, som fremhæver, at den nye SV8300, som skårlufteren hedder, spænder over otte meters arbejdsbredde total set.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er meningen, at man skal kunne tage to skår ad gangen med denne maskine, og dermed fordoble kapaciteten, fortæller Jens Ploug.

Det betyder, at traktoren skal køre mellem de to skår, som luftes.

Skårlufteren bruges primært til at lufte et halmskår, mens det nogle steder i Sverige også bruges til at rive græs sammen med.

- Der er mulighed for at samle skårene med vores traditionelle skårlufter, og det kan også være, at denne funktion skal flyttes over på vores bugseret skårlufter - det vil tiden vise, fortæller Jens Ploug, som ikke udelukker at skårlufteren skal laves i en bredere version.

- Grunden til, at den blev som den blev i første omgang, er krav om maksimal højde samt transportbredde, så det bliver spændende at få nogle reaktioner på maskinen.