Fendt har netop løftet sløret for producentens nye samarbejde med Senneborgen om produktion af teleskoplæssere i Fendt-farver.

Agritechnica: Cargo T955 bliver navnet på Fendts nye teleskoplæsser, som afsløres på Agritechnica 2019. Der er ikke tale om en helt nyudviklet maskine, men derimod er det tyske Senneborgen, som producerer de grønne teleskoplæssere til Fendt.

Senneborgen er mest kendt for maskiner til entreprenør og især genbrugsindrustrien, men på Fendt Felttage sidste år viste man den ret nyudviklet teleskoplæsser - som nu er at finde i Fendt-farver.

Løftende kabine

Det specielle ved Senneborgen-teleskoplæsseren er den løftende kabine. Når maskinen kører som en standard læsser er kabinehøjden 3,6 meter, men kabinen kan hydraulisk hæves til 4,5 meters højde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selve teleskoplæsseren når op i 8,5 meters højde og magter hele 5,5 ton i fuld højde. Maskinens kampvægt er 11,5 ton, og motoreffekten leveres fra Fiat Powertrain Tecnologies (FPT), hvor en fire cylindret motor yder 140 hestekræfter og 630 newton meter.

Selvom der på mange måder er tale om en ret kraftig teleskoplæsser, så er venderadiusen under fire meter.

I første omgang kommer teleskoplæsseren dog ikke til Danmark, men mon ikke vi kan vente den inden for en overskuelig fremtid.