LB436 HD er navnet på Case IHs hidtil stærkeste bigballepresser, som præsenteres på Agritechnica 2019, som finder sted i Hannover fra i morgen og frem til på lørdag.

- Presseren kan banke 20 procent mere i hver balle, og der er derfor tale om en lang række forbedringer rundt om på maskinen, fortæller Markus Pultz fra Case IH, da han gennemgik presseren for Maskinbladet i sommer i Østrig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Maskinbladet gik en gennemgang af den nye røde super-presser i sommer i Østrig.

Banker med 60 ton

Den nye presser er blevet opgraderet på næsten alle tænkelig fronter, og presseren kører med 1.440 omdrejninger på svinghjulet, som presseren selv står for at gear op i hastighed fra de 1.000 omdrejninger i minuttet, som kommer fra traktorens PTO.

rich-media-3
Svinghjulet vejer det samme, men har en større diameter.

- Svinghjulet har en diameter på 1,0 meter, men er ikke blevet tungere end den tidligere. Det er blot diameteren vi har øget for at få mere energi ud af svinghjulet, fortæller Markus Pultz.

Det er også nyt, at oppakkeren først pakker op i ballekammeret når der er mængde nok, og på den måde er det med til at sikre, at man kan klemme 20 procent mere tæthed i hver balle.

rich-media-4
Markus Putz fra Case IH fotæller, at den nye presser banker ballerne sammen med 62 ton på stemplet. Det er 50 procent mere end den tidligere topmodel.

- Det betyder, at vi opretholder en høj densititet i selv små skår, og sammen med stemplet, som nu banker med 62 ton, så er vi helt sikker på, at vi kan leve op til hvad vi lover, påpeger Markus Pultz. I forhold til den tidligere topmodel LB-serien, som bankede med 40 ton på stemplet, så er det næsten en forøgelse på 50 procent.

Nyhed på toppen

Ballemålet på den nye presser er 120x90 centimeter, og ballerne bindes sammen af ny teknologi øverst på presseren. TwinePro kalder Case IH deres nye bindeapparat, som er en videreudvikling fra det velkendte bindeapparat, man har kørt med tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er stadig tale om et dobbeltbindeapparat, som binder to knuder på hver balle. Men i stedet for to Deering-kunder, laves der nu blot én Deering-kunde og én McCormick-knude.

rich-media-6
TwinePro kalder Case IH bindeappareatet. Der er stadig tale om et dobbeltbindeapparat, som binder to knuder på hver balle. Men i stedet for to Deering-kunder, laves der nu blot én Deering-kunde og én McCormick-knude.

Forskellen er, at McCormick-knuden er en såkaldt løkkeknude, hvor garnet ikke skæres over.

- Det betyder, at der ikke laves granstumper, som man kender det, og samtidigt beholder man en højere styrke på garnet, forklarer Markus Pultz.

Når bindeapparatet skal lave den sidste knude, så laver knytter og næb yderligere en 15 graders rotation, hvor granet trækkes ud af apparatet.

rich-media-7
Her ses den ekstra fortanding på bindeapparatet, som gør det muligt at afslutte hver balle med en McCormick-knude.
rich-media-8
Den nye presser er ikke bare udstyret med større svinghjul og redesignet oppakker for at banke mere i ballerne - der er også kommet det nye TwinePro-bindeapperat på presseren.