ATI System, som producerer bælter til traktor og mejetærskere, overtages af CNH.

Siden 2012 har amerikanske ATI System leveret bælteløsninger til New Holland T9-serien, og nu har CNH Industrial, som ejer New Holland og Case IH meldt ud, at man overtager alle aktiviterne i ATI.

På det for nyligt afholdte Farm Progress Show i USA, som Maskinbladet deltog på, viste ATI et nyt affjedringskoncept på ekstrem høje bælter til mejetærskere.

- Der er tale om en ny type bælteundervogn, med en hel unik affjedring, forklarer Steve Hannam fra ATI på Farm Progress Show i august.

Han fortalte, at man kalder affjedringen for TerraForm, hvor de tre små hjul i bæltet kører uafhængigt af de store hjul, som er bærerne for bæltet i forenden og bagenden af de trekantede bælter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu kan bælterne leveres på alle Axial Flow mejetærskere til høstsæson 2020.

- Købet af ATI Track Systems er en del af CNH Industris strategiske indkøbs-program til at skabe konsolidering i landbrugssegmentet, fortæller CEO i CNH Industrial, Hubertus Mühlhäuser, i forbindelsen med offentliggørelsen.

- Med dette opkøb sikre vi, at CNH er med helt fremme i udviklingen af bælteteknologi.

rich-media-1
Da Maskinbladet besøgte Farm Progress Show i USA blev vi præsenteret for den nyeste bælteundervogn fra ATI.

Centralt ophængt

De tre midterste hjul i bæltet har alle fat i ét centralt ophæng midt, som kan pendle i længderetningen af bæltet. Der er tale om et lukket system, hvor to hydrauliske cylindre affjedrer afhængig af hinandens placering, hvilket betyder, at når bæltet møder en forhindring forrest i bæltet, og begynder at køre op, så vil olien automatisk sætte sig tykt på den modsatte ende af bæltet, og dermed sørge for at presse de små hjul ned mod bæltet, som dermed resultaterne i en meget rolig gang i bælteundervognen.

- Det giver en ualmindelig god affjedring, at alle hjul arbejder modsat, og dermed hjælper med affjedringen, fortæller Steve Hannam.

rich-media-2
ATI viste på Farm Progress Show 2019 en ny bælteundervogn, som de har leveret til Case IH og John Deere-mejetærskere. Nu er det så tvivlsomt, om der kommer flere af disse bælter på CNH's største konkurent i USA: John Deere.