Med baggrund i et faldende marked i Amerika, Ukraine og Australien mikset med en politik fransk beslutning om kommede forbud mod Glysofat, har Exel Industries taget beslutningen om at lukke to franske sprøjte-fabrikker.

Exel Industries ejer i forvejen store sprøjteproducenter som Agrifac, Berthoud, Hardi og Tecnoma.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om to fabrikker med speciale i selvkørende sprøjter, hvor produktionen nu vil blive flyttet til to i forvejen ejet fabrikker i Frankrig. Flytningen vil koste 200 medarbejdere jobbet.

Exel Industries side vil lægge fokus på produktion af trailer og liftsprøjter i Belleville i Frankrig samt i Nørre Aslev i Danmark, hvor produktionen af Berthoud og Tecnoma vil blive produceret i Belleville i Frankrig, mens Hardi og Evrard vil blive produceret i Danmark.

rich-media-2
De franske Evrard skal i fremtiden produceres i Nørre Aslev i Danmark sammen med Hardi-trailersprøjterne. Foto: Exel Industries.

Guerric Ballu som er koncernchef hos Exel Industries fortæller, at dette blot er begyndelsen.

- Vi vil i fremtiden reducere antallet af sprøjtemærker i koncernen, og ved denne flytning af de to fabrikker ophører mærkerne.

I første omgang bliver tale om de franske mærker som Caruelle, Seguip, Fischer og Loiseau, som vil ophører med at eksistere. Det er primært i Frankrig, at disse mærker er kendte, og dermed sjældent nogen vi har hørt om i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hardi er mainstream

Exel Industries fortæller at i fremtiden vil mærkerne som Evrard, Matrot og Berthoud være mærkerne til de topprofosionelle landmænd verden over, mens mækerne som Hardi og Tecnoma vil være rettet mod mainstream-markedet.

Det bliver spændende at følge udviklingen.

rich-media-4
Exel Industries vil i fremtiden fremhæve Berthoud-sprøjten som et Premium-mærke, mens Hardi bliver et mere mainstream-mærke. Foto: Exel Industries.