En ny rotorklipper fra irske Major har en arbejdsbredde på 7,3 meter, der skal give høj kapacitet kombineret med en flot klippefinish.

Nu frigiver Major en ny og endnu bredere bugseret Swift-rotorklipper med 7,3 meters arbejdsbredde. Den har 11 rotorer og i alt 22 knive til at slå græsset.

Major Swift er i lighed med firmaets øvrige klippere helt uden kileremme. Man har i stedet valgt at satse på PTO-aksler og geardrev. Det giver fordele rent servicemæssigt, og driftssikkerheden øges betydeligt, når der ikke er risiko for bøvl med slappe eller helt ødelagte kileremme. En yderligere fordel er muligheden for at synkronisere rotorernes og knivenes rotation fast i forhold til hinanden. Det muliggør stort overlap mellem knivene, som sikrer bedre klippefinish.

Sikker på landevejen

En klipper med så stor kapacitet som Major Swift 730 anvendes typisk mange forskellige steder. Derfor skal den også være nem, sikker og lovlig at køre med på landevejen. Transportbredden på den nye klipper er 2,6 meter, og da den både har bremser og LED-kørebelysning, overholdes lovgivningen. Desuden kan klipperen løftes under transport for at undgå at ramme kantsten eller andre forhindringer, hvilket øger sikkerheden i forbindelse med transport yderligere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Major har haft fokus på lang levetid. Derfor har man anvendt af Strenx 700 MC højstyrkestål og varmgalvanisering. Rengøring og en runde med fedtsprøjten vil sikre klipperens funktionalitet mange sæsoner frem, lyder det fra producenten.

Kapacitet og fleksibilitet

Major importeres i Danmark af Brørup Traktor- & Maskincenter, der sælger dem direkte til kunder i hele Danmark. Her er produktspecialist og sælger Hans Mikael Jensen begejstret for den nye klipper.

- Jeg har i løbet af året været hele Danmark rundt og køre demo med Majorklippere, og det er meget tydeligt, at de store græsentreprenører efterspørger kapacitet og fleksibilitet, siger han.

Kapacitet skal til, for konkurrencen er hård mellem de forskellige aktører. Fleksibilitet er vigtigt for at kunne slå mange græstyper med samme klipper og specielt vigtigt, at vejret ikke skal bestemme over kapacitetsudnyttelsen.