På en mark ved Museet Herregården Hessel i Farsø, kunne man søndag den 22 september, opleve noget helt specielt. Der blev afholdt det årlige arrangement Efterårets dag på Hessel, dog mere speciel end tidligere år, da intet mindre end 135 traktorer af mærket Volvo BM / Bolinder-Munktell var mødt op til dagen.

De mange traktorer skulle deltage i verdensrekordforsøget med flest traktorer af mærket, der pløjer samtidig på den én mark. De fremmødte traktorer ligger i årgange fra 1940'erne til 1980'erne, med Volvo BM Boxer og Volvo BM Victor som repræsentanterne for mere end én tredje del af de fremmødte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
For at de i alt 135 traktorer kan være på marken, pløjes der er i to felter fra hver sin ende.

15 minutter for 12 hektar

- Jeg har altid haft en drøm om at holde en pløjedag for Volvo traktorer, og i efteråret 2018 begyndte drømmen så småt at gå i opfyldelse. Sammen med en arbejdsgruppe af seks mand begyndte vi at forhøre os rundt omkring i vores opland, for at se hvor mange traktorer der var interesseret i det samme som os. Og ja, i dag så står vi her. 135 traktorer af samme mærke, 325 plovfurer, og knap 12 hektar jord der skal vendes, lyder det fra Søren Byrialsen, én af arrangørerne bag.

I alt tog det de 135 traktorer 15 minutter at pløje alle 12 hektar. Og om forsøget bliver gældende som verdensrekord vides endnu ikke, men vil dog blive afklaret inden længe.

rich-media-3
Traktorerne pløjer med Limfjorden i baggrunden på Herregården Hessel.