Kverneland forbedrer plovene, så de bliver bedre egnet til store traktorer og brede dæk.

Kverneland kommer med flere nyheder inden for plove i forbindelse Agritechnica. Der sker ændringer i gennem forskellige plov-serier, men ikke kun udseende ændre sig på disse plove, Kverneland er nemlig også ude med nye navne til plovene.

2300 S og 3300 S

To af de nye modeller fra Kverneland er 2300 S og 3300 S, som er vendeplove i den mindre kategori som fordeler sig fra tre til seks furer.

Styrken i ploven øges, og derved gør dem bedre egnet til de større traktorer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den anbefalet trækkraft er op til 240 hestekræfter for 2300 S og op til 330 hestekræfter for 3300 S modellen.

På begge plove er der sket en udvikling i forhold til transportstillingen, hvor ploven nu følger traktoren som en vogn i stedet for at være låst fast i liften, så den svinger ud. Det er ifølge Kverneland med til at øge sikkerheden under transport på vejene.

Derudover kommer der også en 3400 model som er tiltænkt de større traktorer med op til 350 hestekræfter. 3400 modellen kan også køres on-land, som giver mulighed for at køre med bredere dæk eller bælter på traktoren. Denne model lanceres med fem til syv furer.

PB bliver til 6300 S

Den halvbugserede PB plov skifter navn til 6300 S.

Her er der igen satset på de store traktorer, og ploven er forstærket endnu mere for at leve op til kravene.

Udover forstærkninger er der også kommet et helt nyt landhjul på ploven, som stadig er bagmonteret, men i en størrelse 440/80-24. Det store landhjul er med til at muliggøre en bedre vægtoverførsel fra ploven til traktoren, og samtidig skabe mere stabilitet i marken og på vejen.

seks til otte furer er størrelsen på den nye 6300 S plov fra Kverneland.

rich-media-1
Indstilling af forplove med den centrale justering. Pressefoto.

Ny muldplad giver dybde

Den nye krop 38 muldplade er udviklet på baggrund af krop 28 muldpladen. Den nye muldplade tager det bedste fra to eksisterende muldplader.

Krop 9 muldpladen giver en pløjedybde på 35 cemtimeter, hvor krop 28 muldpladen giver en furebredde der er passende til 710 millimeter dæk. I en sammensmeltning giver det krop 38 muldpladen, der giver plads til de brede dæk samtidig med en dyb pløjning.

Der vil fremadrettet stadig være produktion af både krop 9 og krop 28 muldpladerne.

Tekniske nyheder

- En ny plovås med 80 centimeter frihøjde under hovedrammen, er med til at give et bedre flow ved store mængder planterester. Den nye plovås er hul, for at mindske den samlede vægt på plovene. Der er sparet på svejsningerne og i stedet er mere af åsen formstøbt, for at give mere styrke.

- Landhjulet er også opdateret på de liftophængte plove. I stedet for at landhjulet falder ved vending af ploven, roterer det i stedet og forlænger levetiden ifølge Kverneland.

- Forploven har fået en central justering, så man i en arbejdsgang ændre dybden på forploven i både højre og venstre side.

{% image: 3 %}