I sidste uge oplevede landmand Dennis Hjerrild Sørensen, at der gik ild i hans finsnitter. Heldigvis fik brandslukningssystemet Firetrace reddet maskinen fra at brænde helt af.

I begyndelsen af sidste uge kørte Dennis Hjerrild Sørensen, der er selvstændig landmand ved Spøttrup, Midtjylland, rundt i sin finsnitter på marken.

Under arbejdet opstod der pludselig ild i maskinen.

Dennis Hjerrild Sørensen gætter på, at ilden formentligt opstod omkring nogle kæder, hvor der har siddet avner fra helsæd, som var tørt.

- Vi ved jo, at det kan gå rigtig hurtigt, når der først er gået ild i sådan en maskine, så vi skyndte os at finde pulverslukkeren frem, fortæller den midtjyske landmand.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Heldigvis er der installeret Firetrace i finsnitteren, som gik i gang efter kort tid, og ilden blev hurtigt slukket med hjælp fra systemet.

Finsnitteren blev derfor kun en smule skadet efter branden, og efter cirka to dage var diverse ødelagte dele skiftet og maskinen var renset for pulver fra pulverslukkeren.

- Jeg tvivler på, at finsnitteren havde været på marken igen i dag, hvis det ikke havde været for Firetracesystemet, siger Dennis Hjerrild Sørensen.

Brandvæsnet blev også kaldt til branden, men der var kun en smule slukningsarbejde, da de nåede frem.