Ny harve-type fra Horsch til flere behov - og i mange arbejdsbredder.

Cultro TC er navnet på en helt ny harve-serie fra Horsch. En serie af liftophængte og bugseret harver fra tre til 12 meter, hvor harven er opbygget af to knivtromler efterfulgt af en efterharve og slutlig en pakvalse.

- Harven kan være tiltænkt til at knudse majsstubbe, rapsstubbe og efterafgrøder, og den derfor bruges i kombination i traktorens frontlift sammen med såmaskine eller lignende ? eller som en decideret harve og endda til faste kørespor på 12 meter, fortæller Arne Gejl, produktspecalist hos Stroco Agro, som er den danske importør af Horsch.

Hver rulle indeholder seks rækkerknive, og den forholdsvis lille diameter betyder ifølge Horsch at der kommer noget fart på, og den derfor skulle være effektiv til knudsning af alle typer afgrøder. Horsch kalder effekten for en såkaldt cross-cut af materialet.

rich-media-1
Opbygningen af Cultro-serien består af to knivtromler med efterfølgende efterharve og sluttelig en pakker af forskellige typer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I kombination

Horsch fortæller, at redskabet passer fint i kombination med andre harve-løsninger, eksempelvis med disc-harven Joker i traktorens trepunkts lift i bag, mens Cultro er monteret i fronten. Af pakkeløsninger på Cultro kan der vælges de samme løsninger, som er tilgænglig for disc-harve serien Joker.

Kapaciteten på maskinen er op til 20 kilometer i timen med et lavt effektbehov på 200 hestekræfter for den 12 meter version, fortæller Horsch.

De påpeger også, at den 12 meter version har knivetromlerne inddelt i tre meter sektioner, som er ophængt hver for sig, hvilket betyder, at de kan give sig uafhængig af hinanden og dermed bedre følge jordens overflade til trods for den brede arbejdes-bredde.

rich-media-2
Formålet med harven kan være mange. Ét af dem er knudsning af majs, raps og efterafgrøder. Horsch fortæller selv at det giver god mening at have harven i forbindelse med andre stub-bearbejdsningsredskaber.