Rundballepresseren, Kuhn FB 3135, kommer nu med en unik form for binding med folie, hvor der anvendes 750 millimeter bred standardfolie.

Binding af rundballer med folie er ikke en nyhed, men hidtil har metoden været betydelig dyrere en binding med net. Ifølge Kuhn ligger en del af den større omkostning på, at den brede folie til binding af 120 centimeter brede rundballer er betydelig dyrere end traditionel folie med en bredde på 750 millimeter. Derfor anvender Kuhn på rundballepresseren FB 3135 to ruller standardfolie frem for den dyrere specialfolie.

- Beregninger viser, at vi reducerer omkostningerne til folie med cirka 30 procent, ved at anvende to ruller standardfolie frem for den brede folie. Ud over besparelsen får kunderne også en logistisk fordel, ved kun at skulle håndtere én type folie, da vi anvender samme type til både binding og indpakning af ballerne, siger Ruud Manders produktmanager for rundballepressere hos Kuhn.

Forbedrer kvaliteten

Ud over ovennævnte fordele fremhæver produktchefen også, at det er lettere at håndtere de mindre ruller med folie, som chaufføren kan montere på presseren, mens han står på jorden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I udviklingen af systemet med de to smalle ruller folie, har vi også erfaret, at vi med den smalle film kan lave en betydelig hårdere binding af ballerne end man kan med den brede folie. Det minimerer mængden af ilt i ballerne, og alt andet lige giver det en bedre ensilering af græsset i de indpakkede baller. Hårde og stabile baller holder også bedre formen, og er samtidig lettere at håndtere, siger Ruud Manders.

Med træk til wrapper

Kuhn FB 3135, der producerer rundballer med en diameter på 1,25 meter, leveres også med integreret indpakker, og ved præsentationen blev den vist med en Kuhn RW 1810 indpakker koblet efter presseren. Fra fabrikken kan presseren leveres med træk og udtag til indpakkeren, der automatisk samler ballen op, lige så snart presseren har lagt den af på jorden. Med den todelte løsning har kunden mulighed for af anvender presser og indpakker hver for sig.