I april landede Semler Agro en aftale med Herborg Maskinforretning, efter at virksomheden annoncerede, at de i fremtiden får eneretten til at forhandle John Deeres landbrugsmaskiner i Danmark. Aftalen vakte glæde på begge sider af forhandlingsbordet, da Herborg drives videre i samme ånd og med samme ledelse.

Semler Agro bliver fra den 1. september 2019 eneforhandler af John Deere-landbrugsmaskiner, og i den forbindelse har virksomheden været i dialog og forhandling med Søllested Maskinforretning om en fremtidig aftale. Nu tyder alt på, at de to virksomheder ikke bliver enige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var vores ambition at lande en gensidig fordelagtig aftale med både Herborg og Søllested. På trods af god dialog har det ikke været muligt at nå frem til enighed med Søllested. Jeg har stor respekt for virksomheden og havde gerne set, at vi var lykkedes med at integrere Søllested Maskinforretnings knowhow, personale og forretning til glæde for landmændene på Lolland og Falster. Vi undersøger nu mulighederne for selv at etablere os i området, siger Semler Agros direktør Morten Buus.

Vigtigt at være tæt på kunderne

Det er afgørende for Semler Agro at være tilstede på Lolland-Falster, så de er tætte på kunderne og kan sikre det høje serviceniveau, som er et kardinalpunkt i deres strategi. Direktøren fortæller, at målet er at finde et domicil med en central placering på Lolland-Falster.

- Det er vigtigt, at vi kan rykke hurtigt ud med servicevogne og være tilgængelige for vores kunder på Falster og Lolland, som selvfølgelig stadig skal have glæde af John Deere-maskiner og akutværksteder i fremtiden. Derfor vil vi etablere os i området og kigger lige nu på forskellige muligheder. Den nye afdeling vil skabe nye arbejdspladser og nye forretningsmuligheder, som vi ser frem til at udforske, siger Morten Buus, der ikke på nuværende tidspunkt kan sætte en tidshorisont på projektet, men forsikrer, at alle John Deere kunder vil være serviceret og supporteret af Semler Agros rullende værksteder pr. 1. september 2019.

- Lige nu holder vi alle døre åbne - vi skal finde et sted, der passer godt til både vores salgsafdeling og til vores rullende værksteder, som vi satser stort på i de kommende år. Vi startede en stor omstrukturering i 2018 og har nu det helt rigtige setup på plads til at levere løsningsorienteret service og sikre den bedste oppetid i branchen, siger Morten Buus.