Farmimplements har i samarbejde med Koldsø udviklet en miniplov med et såsæt. Ploven har premiere på Roskilde Dyrskue.

Farmimplement kan sammen med Koldsø Smede- og Maskinservice fremvise en danmarkspremiere på en miniplov med såsæt, som virksomhederne har udviklet. Ploven er fra Spanien, mens såsættet er sammensat af kombonenter fra HeVa. Det er Koldsø Smede- og Maskinservice, som har sat elementerne sammen og producere maskineriet.

Jens Iversen, som driver Farmimplement, fortæller, at Roskilde Dyrskue skal bruges til at vise ploven frem for interessede.

- Vi kørte demo i det sene efterår på Sjælland, og der begyndte ideerne at komme op, og så ploven fremstillet i foråret, og nu er vi klar til at vise det frem. Vi har ikke afprøvet det, men vi håber, at vi kan finde de rigtige til at få det afprøvet, siger Jens Iversen, der tilføjer, at der allerede nu er interesse for ploven, som koster ca 225.000 for det samlede sæt.

- Prototypen er godt lavet, så den er faktisk produktionsklar, siger Jens Iversen.

Der er ikke krav til trækkræften på traktoren foran ploven, men der er krav til løftekapacitet, fordi ploven er stor og lang, så det er en løftekræft på omkring 230-300 hestekræfter traktorer.

Ifølge Jens Iversen kan en miniplov som denne trækkes af en traktor på 150 hestekræfter.