På Boltinggaard Gods er man blevet særdeles glad for Merlo Teleskoplæsseren, der kan anvendes til mange forskellige typer opgaver.

Boltinggaard Gods på Fyn ventede længe på Teleskoplæsseren fra Merlo - faktisk skulle der gå 1,5 år, før de i sommeren 2018 endelig kunne køre deres egen teleskoplæsser ind på den store gårdsplads. Inden da havde de haft en gl. Merlo Teleskoplæsser TF30.9CS til låns, som de var blevet så glade for, at der ikke var nogen tvivl om, at det var denne model, der skulle bruges på godset fremover.

Driftsleder på Boltinggaard Gods, Jeppe Christensen, er en af dem, der anvender teleskoplæsseren ofte.

- Vi bruger Merlo'en til vores store græsarealer, enge, buskadser, hegn langs landevejen og ved fyring af flis på godsets selvforsynende flisfyr. Vi har en stor frontlæsser på, så det er nemt at have redskaber hængende bag på den, når vi kører rundt på vores jord, fortæller Jeppe Christensen, der har arbejdet på godset i syv år, hvoraf de seneste to har været som driftsleder.

Boltinggaard Gods består af 550 hektar jord fordelt på landbrug, skovbrug og naturarealer. Heraf er 400 hektar forpagtet ud, som har været drevet økologisk siden 1999. Arealet på 150 hektar omkring godset bliver passet og plejet af Jeppe Christensen og nogle af de i alt 15 andre ansatte på stedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tilfreds med Merlo'en

I de år, hvor Jeppe Christensen har været på Boltinggaard Gods, har der også været en Merlo teleskoplæsser.

- Jeg fik først kendskab til mærket, da jeg startede her. Vi har ikke været ude at opsøge en masse for at finde ud af, hvad der ellers er på markedet, for vi er så godt tilfredse med dem, vi har haft indtil nu, fortæller Jeppe Christensen.

- Det er en rigtig kombinations-maskine. Vi bruger den både som truck, skovl og traktor. Vi har valgt ikke at have nogen traktor på godset, fordi der er, hvad vi skal bruge i Merlo'en. Det er unikt at have en maskine, der kan klare alle vores opgaver, og det er samtidig rart kun at have den ene udgift, men det kan selvfølgelig blive en ulempe, hvis den en dag går i stykker, siger Jeppe Christensen.

En uundværlig maskine

Boltinggaard Gods har valgt Merlo'en på grund af dens pallegaffel, skovl med overfaldsgrab, trepunktslift, arbejdskurv, løftearm og muligheden for at spænde en vogn efter.

Boltinggaard Gods har blandt andet et filmstudie og en festsal, hvor der ofte skal flyttes møbler og materialer fra og til - her er især pallegaflen en hjælp.

- Vi bruger vores Merlo hver dag - den er uundværlig for os, fordi den har så mange funktioner. Der er ikke nogen dage, hvor nøglen ikke bliver drejet - den kører i gennemsnit tre timer om dagen, fortæller Jeppe Christensen.

Løftearmen bliver hovedsageligt brugt til at slå græs og klippe hegn, mens teleskoparmen bruges til at skubbe flis i godsets kammer til fyret. Arbejdskurven, der kan styres fra selve kurven, bliver brugt, når der skal renses tagrender eller skæres grene af fra træerne.

Simpel og nem

Ifølge Jeppe Christensen er teleskoplæsseren nem at navigere i, og det gør arbejdet på godset nemmere, da der hele tiden er en renovering og nye projekter i gang, hvor der skal flyttes store ting, jord og affald.

- Et af plusserne ved Merlo'en er, at den kan dreje på alle fire hjul, så den er let at komme omkring med. Derudover gør udskydearmen foran den praktisk i forhold til en almindelig pallegaffel eksempelvis, fortæller Jeppe Christensen, der nævner placeringen af førerhuset i venstre side, som den eneste negative ting ved teleskoplæsseren.

- Hvis du skal arbejde med noget på højre side af maskinen, kan det være svært at se noget, da hele motorrummet er ved siden af dig. Det er selvfølgelig et minus, men det har vi valgt at gå på kompromis med - du kan jo ikke få det hele, fortæller driftslederen, der til gengæld fremhæver at teleskoplæsseren har kamera på, så det er muligt at se, hvad man arbejder med bagpå ved liften.

- Når man har siddet i Merlo'en i en time, ved man, hvordan den skal håndteres. Det er jo en ny maskine, så den er enorm behagelig at sidde i. Det er samtidig en simpel maskine, og hvis man har en smule maskinkendskab, så lærer man den hurtigt at kende, fortæller Jeppe Christensen, der vil anbefale maskinen til andre med lignede opgaver.