JCB Teleskid 3TS-8T er en usædvanlig skridstyret minilæsser, der kører på bånd, og er med en teleskopbom, som giver maskinen en læssehøjde på over fire meter.

Med den kompakte singel-bomkonstruktion på maskinens højre side adskiller de skridstyrede minilæssere fra JCB sig markant fra de øvrige skridstyrede læssemaskiner på markedet. Med den unikke bomkonstruktion skal føreren ikke klatre over redskaber for at kunne sætte sig i førersædet, men kan lige som på større læssemaskiner blot åbne døren i venstre side og sætte sig ind i førersædet. Ud over at give arbejdssikkerheden et løft, betyder den lave indstigningshøjde også, at det er let at komme ind og ud af de engelske minilæssere.

Med bånd og teleskop

Ud over otte modeller af skridstyrede minilæssere, der leveres på enten bånd eller hjul, tilbyder JCB også en skridstyret læsser med teleskoparm. På hjul er modelbetegnelsen Teleskid 3TS-8W, mens den på bånd benævnes Teleskid 8TS-8T.

- Teleskoparmen giver den kompakte læssemaskine en hel enestående rækkevide. Med pallegafler løfter den 4,1 meter og med skovl tipper den i 3,8 meters højde. Når bommen er sænket og med fuldt udskud rækker den 2,25 meter fremad, og ved fuld løftehøjde rækker den 1,7 meter fremad. Den lange rækkevidde betyder, at JCB 3TS-8 eksempelvis kan læsse en halmvogne fra den ene side, siger Dennis Faurby, markedschef hos den danske importør af JCB, Nicolaisen & Larsen A/S.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Teleskid 3TS-8T vejer 5.722 kg. og JCB opgiver maskinens tiplast til 4.789 kg, når bommen er trukket ind, og 2.092 kg med bomme i yderste position. Hjulmodellen vejer cirka et ton mindre, og den har også en lidt mindre løftekapacitet.

Egen motor

Uanset om JCB Teleskid 3TS-8 er på bånd eller hjul, er den med kabine 2,1 meter høj og har uden redskab en totallængde på tre meter. Begge modeller drives af en JCB EcoMax dieselmotor på 74 hestekræfter, og hydrauliksystemet har som standard en kapacitet på 90, og som ekstraudstyr kan der leveres en pumpe med en ydelse på 125 liter/minut.

JCB leverer Teleskid med hurtigkobler tilpasset gængse systemer på markedet.