Munters har intention om at videreudvikle virksomhedens solide position i Skandinavien i forlængelse af konsolideringen af forretningsenhederne i Horstmar, Tyskland. Hos Jyden har fokus været på at udvikle komplette løsninger til kvæg -og malkebesætninger og derfor har de to virksomheder, efter mange års samarbejde, fundet det helt naturligt at udvide det strategiske samarbejde, således Jyden nu overtager forhandling og distribution af Munters produktprogram indenfor segmentet i Skandinavien og Baltikum.

Overtagelsen er i tråd med Jydens intention om at øge produktporteføljen, så kunderne fremover vil opleve en komplet løsning, der designes i tæt samarbejde mellem kunden og Jyden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jyden har gennem de seneste år haft stor succes med at udvikle kompetencer og løsninger inden for svinesegmentet, og vi har ønsket samme udvikling inden for kvægsegmentet. Med dette strategiske samarbejde mellem Munters og Jyden sikres denne udvikling, siger salgsdirektør i Jyden, Jesper Bech.

Hele programmet

Aftalen betyder at salg, service og montage af Munters produktprogram til kvægsegmentet fremover varetages af Jyden. Det gør det muligt for forhandlere og slutkunder at få direkte adgang til hele programmet gennem Jydens produktportefølje og ligeledes hente assistance til montage og serviceekspertise.

- I forlængelse af vores beslutning om at konsolidere produktionen i vores afdeling i Horstmar i Tyskland, for derved at skabe øget fokus på produktudvikling og imødekomme de stigende markedskrav, har vi en erklæret målsætning om at fastholde vores stærke markedsposition i Skandinavien og samtidig sikre fundamentet for fremtidig vækst, siger Han-Henrik Pedersen, Business Unit Manger hos Munters.

- Samtidig er det for Munters helt essentielt at vores kunder fortsat kan drage fordel af markedets stærkeste produktprogram inden for naturlig og mekanisk ventilation til kvægsegmentet. Med denne aftale har vi fået den stærkeste distributionspartner, der samtidig kender Munters indgående og som har en solid viden og erfaring med at skabe gode resultater for landmanden med vores ventilationssystemer, siger Business Unit Manager hos Munters, Hans-Henrik Pedersen.

Jyden lancerer det nye og udvidede produktprogram til kvægsegmentet der, udover at skabe værdi for kunderne i Danmark og resten af Skandinavien, også skal åbne op for øget eksport til andre markeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klimaløsninger hos Munters

Munters er grundlagt i 1955, og afdelingen i Danmark blev en del af Munters-koncernen i 2007. Munters er global markedsleder inden for energieffektive klimaløsninger til landbruget. Munters har produktion og salg i mere end 30 lande og beskæftiger cirka 3.700 medarbejdere globalt. Munters omsætter for SEK syv milliarder årligt og er listet på Nasdaq Stockholm. Landbrugsdivisionen i Munters har mange års erfaring med udvikling, salg og leverance af komplette løsninger til kvæg og mælkeproducenter i Danmark såvel som resten af verden.

Staldløsninger hos Jyden

Jyden blev grundlagt af Niels Andersen i 1923, som en lille smedeforretning beliggende i Bur, Vestjylland. Foruden det almindelige smedearbejde, gav man sig til at fabrikere staldinventar og i begyndelsen var det primært bindsler til køer, kvier og kalve, alt sammen blev lavet med håndkraft. I dag er Jyden Bur A/S en af Europas største totalleverandører af staldløsninger til kvæg- og svinestalde. Gennem de seneste år har Jyden udvidet sit geografiske markedsområde samt udviklet et stærkt og omfattende produktprogram, der kan afdække de forskellige kundebehov. Jyden opererer kontinuerligt, med globalt fokus på udvikling og eksport, og har etableret salgs- og repræsentationskontorer i Danmark, Sverige, Ukraine og Kina. Den 11. april 2019 blev Jyden medlem af Skiold Group.