Tre nummererede jubilæumsudgaver af New Hollands Fiat-traktor T5.120 Centenario er landet i Danmark. Farmas i Viborg har netop solgt sit eneste eksemplar til Kaj ved Viborg.

Nummer 56 ud af de eneste 100 stykker Fiat Centenario i verden står på et hobbylandbrug ved Viborg og stråler i sin røde terracotta-farve.

Kaj, som ikke ønsker sit efternavn frem, er ægte Fiat-fan. Siden han i 90'erne kørte Fiat hos Bjerringbro Maskinstation har han været mere end glad for Fiat-mærket.

- Det er en utrolig stærk traktor, den kan holde til næsten alt og holder prisen godt. Jeg lovede mig selv dengang, at hvis jeg nogensinde fik et landbrug, så ville jeg køre Fiat, fortæller Kaj.

Torsdag blev han den lykkelige ejer af New Hollands jubilæumsudgave T5.120 Fiat Centenario i anledningen af 100 året for Fiat-fabrikken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Jubilæumseksemplarerne er nummeret 1-100 og certificeret med navnet på hver enkelt ejer.

- Det er da lidt specielt, jeg er virkelig glad for at få den hjem, fortæller Kaj, der driver 70 hektar planteavl ved Viborg, som Fiat-traktoren skal ud at arbejde på sammen med de øvrige Fiat i samlingen. Kaj er den lykkelige ejer af en Fiat 85-90, en Fiat 90-90 og en Fiat 100-90.

rich-media-1
Jubilæumsudgaven har alle typer ekstraudstyr monteret. T5.120 har front PTO, front lift, affjedret luksus-kabine med air condition, affjedret foraksel og overstørrelse dæk. Pressefoto.

Hos Farmas i Viborg glæder sælgerteamet sig over, at netop Kaj fra Viborg får mulighed for at købe jubilæumsudgaven.

- Kaj har for mange år siden sagt, at hvis der nogensinde blev lavet en New Holland i Fiat-farven, så var han køber. Da det så blev en mulighed, så huskede vores dygtige sælger ønsket og fik fat i Kaj. Man skal være lidt hurtig ved havelågen for at få fat i en af disse jubilæumsmodeller, siger Thomas Mikkelsen, Farmas Viborg.

- Det er stort for os her i huset, at kunne lave sådan en handel med en ægte Fiat-fan, der virkelig værdsætter købet, siger Thomas Mikkelsen.

rich-media-2
Hver enkelt jubilæumsudgave er nummeret. Kaj fra Viborg har købt nummer 56 ud af 100 limited edition i verden. Pressefoto.

T5.120 nummer 56 er leveret med alt det ekstraudstyr, der overhovedet er muligt, fortæller salgschefen.

- Hos Farmas har de en virkelig dygtig Fiat-specialist ansat som serviceteknikker. Steen Espersen er dygtig til alle former for reparation af Fiat og en af årsagerne til, at jeg netop har købt min Fiat-traktor hos Farmas, fortæller Kaj.

rich-media-3
New Hollands jubilæumsgave i den kendte terracotta Fiat-farve kører nu rundt på Viborg-egnen. Pressefoto.