Selvom hollandske Veenhuis ikke længere producerer frakørselsvogne, så kører der faktisk stadig mange af de gule hollanske frakørselsvogne rundt i Danmark. Og måske kommer der igen til det, da den hollandske maskinproducent vil fusionere med hollandske Schuitemaker, som er langt mere kendt for frakørselsvogne og snittervogne i Danmark.

Begge producenter er dog mest kendt for gylleudstyr på hjemmemarkedet i Holland samt i resten af Europa, og det er specielt inden for dette marked, at de to producenter vil fusionere - for at komme til at stå stækere og tage konkurrencen op med de langt større konkurrenter på markedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Mens der på mange danske maskinstationer står frakørselsvogne fra hollandske Veenhuis, så fokusere virksomheden i dag udelukkende på maskineri til gyllehåndtering. Foto: Veenhuis.

Familievirksomheder

Begge virksomheder er familieejet, og mens Veenhuis beskæftiger 40 mand, så er der 140 ansatte hos Schuitemaker. Den finansielle støtte bag den planlagte fusion er Wadinko, som er en kapatialfond, som siden november 2018 har haft en andel i Schuitemaker. Schuitemaker-familien og familien Veenhuis vil forblive aktionærer i det nye selskab.

Planen er at afslutte fusionen og afsløre det nye navn, gruppestrukturen og eventuelle planlagte ændringer i produktlinjerne engang i efteråret, så mon ikke man på Agritechnica 2019 i november vil se de to virksomheder stå på samme stand under et nyt navn.