- Det er helt vildt. Vi er meget overrasket over interessen for vores blomsterstriber, siger en overvældet indehaver af Nygaard Maskinstation, Bjarne Nygaard.

Siden et opslag på Facebook, som bare er blevet delt og delt, har maskinstationen oplevet en sand storm af henvendelser på de sociale medier og på telefonen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nygaard Maskinstation fik ideen til blomstermarkerne sidste år og lagde et opslag på Facebook. Så gik det stærkt. I løbet af 2018 plantede maskinstationen 22 kilometer blomsterstriber langs vejene på Fyn.

- Det er fuldstændig eksploderet lige nu. Nogle har åbenbart, uden vi vidste det, delt vores opslag fra sidste år. Vi havde lige talt om, at vi nok ville lave et opslag igen om blomsterstriberne, men var ikke helt kommet så langt. Vi får rigtig mange positive kommentarer, folk synes, det er en rigtig god ide. Nogle vil endda sponsorere blomsterstriber hos landmændene for at forhindre jordstykket i at blive opdyrket, fortæller Bjarne Nygaard, der opfordrer naturelskerne til selv at tage kontakt til landmænden for at tilbyde et sponsorat af blomsterstriber.

Godt for bierne

Blomsterstriberne med de vilde blomster er både smukke for bilisterne langs vejene, men også godt for miljøet, bierne og insekterne.

Bjarne Nygaard har drevet traditionel maskinstation i 30 år, men fik ideen til blomsterstriberne for at have beskæftigelse i sommermånederne.

- Jeg er positiv overrasket over, hvor mange landmænd, der har været villige til at lægge jord til blomsterne og betale for anlæggelse. Vi har allerede nu en del tilsagn fra landmænd, der ønsker at gentage successen fra sidste år. En af blomster-landmændene har også bier, og han har oplevet en fin honninghøst. Han har endda tilbudt at give et glas honning, som gave til alle de landmænd, som lægger jord til blomsterstriberne, siger Bjarne Nygaard, der har et distrikt, der dækker Fyn og Trekantområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blomsterstriberne bliver sået midt i maj med slåmaskine med luft og kan stå i fuld fjor frem til august/september afhængig af vind og vejr.