50 år efter introduktionen af den første S-serie liftophængt sprøjte, viser Amazone den nyeste version af UF-liftsprøjten, der nu leveres med SmartCenter lige som de større trailersprøjter.

Sima-Med introduktionen af en nye serie af liftophængte UF-sprøjter, tilføjer producenten mange af de smarte features fra de større trailersprøjter til den liftophængte model. Det mest iøjnefaldende er det nye SmartCenter, der gemmer sig under en grå låge på venstre side af sprøjten. Når lågen åbnes, har sprøjteføreren adgang til stort et alle funktioner på sprøjten. I forhold til den tidligere model er der ryddet kraftigt op i antallet af håndtag og ventiler. Ud over at bestemme, hvor fra det rene vand skal tages, indstilles tryksiden med den nyudviklede syv-vejsventil.

I modsætning til de kendte ventiler, hvor der drejes en kugle i ventilen, så fungerer den nye ventil ved at dreje til den rette position og trykke ind på håndtaget. Det eliminerer risikoen for, at ventilen ved en fejl kommer til at stå i en position imellem to funktioner, siger Timo Klemann, der har været med i udviklingen af sprøjten og er produktmanager hos Amazone.

Amazone UF02-serien kan leveres i to varianter, hvor Comfort-versionen er med automatisk vask og automatisk omrøring, hvor intensiteten indstilles fra terminalen, og hvor omrøringen automatisk reguleres i forhold til indholdet i tanken. Pakken indeholder også fyldekontrol, hvor der automatisk lukkes for vandet, når vandmængden er indtastet på displayet i SmartCentret er nået.

rich-media-1
For at gøre det let at montere den nye Amazone UF-sprøjte kan topstangsfæstet på sprøjten trækkes ud, efter at topstangen er monteret, og traktoren bakkes tilbage, låses topstangen automatisk. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nyt præparatfyldeudstyr

SmartCentret indeholder også nyt præparatfyldeudstyr på 60 liter. Når låget åbnes, er der en holder til en to liters kande, og på indersiden af den grå låge er der holdere til arbejdshandsker.

- Præparatfylderen har nu en funktion, hvor væsken kan recirkuleres og spules rundt i bunden af beholderen. Derved kan pulverformuleringer opløses, før det skylles ind i tanken med rent vand. Fyldeudstyret har naturligvis også udstyr til rengøring af både dunke og kander, samt til rengøring af selve præparatfylderen, forklarer Timo Klemann.

De nye sprøjter er monteret med Super-S2 bommen, der leveres i arbejdsbredder på 15 - 30 meter. Der kan vælges pumper med kapaciteter på 200, 250 eller 300 liter pr minut.

rich-media-2
Amazone UF 02-serien kan leveres med en ny quad dyseholder med plads til fire dyser og mulighed for dyser med en afstand på 25 centimeter. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Sikker montage

For at minimere behovet til løftekapacitet, og få sprøjten så tæt på traktoren som muligt, har Amazone udviklet et nyt ophæng til UF 02. Liftarmene kan monteres i to positioner, og i specialsmedede liftkugler, der er fast monterede på sprøjten, og uden splitter, der kan tabes.

Topstangsfæstet kan forlænges, så topstangen og kraftoverføringsakslen kan monteres, før traktoren bakkes helt til, og topstangsfæstet automatisk fikseres i den endelig position.

- For at øge sikkerheden har vi redesignet transporthjulene, som sprøjten sættes af på i maskinhuset. Hjulene skal ikke længere afmonteres, før sprøjten kører i marken. I stedet svinges de automatisk op i transportposition, når hjulchassiset skubbes sammen fra sprøjtens bagside og uden, at det er nødvendigt at kravle ind under sprøjten, siger Timo Klemann.

25 centimeter imellem dyser

På de nye UF 02-modeller tilbyder Amazone AmaSwitch, hvor der kan lukkes af på dyseniveau. Oven i det kommer Amazone nu med en ny quad dyseholder med plads til fire dyser, hvor der manuelt kan skiftes imellem dyserne. Den nye quad dyseholder kommer også leveret med en forgrening, så dyserne kan monteres med en afstand på 25 centimeter.

- Åbning for dyserne på 25 centimeter sker let, men lavteknologisk ved at drejes quad-holderen til en mærket position imellem to af de fire dyser i holderen, siger Timo Klemann.