Den tyske producent af redskaber til jordbearbejdning, såteknik og sprøjter kunne i 2018 vækste med seks procent til en omsætning på 2,8 milliarder danske kroner. Den primære indtægtskilde kommer fra udlandet, da eksportandel lå på 77 procent.

Direktør Anthony van der Ley er tilfreds med årets resultat, som til trods for tørke i store dele af Europa har gjort sig godt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det turbulente vejr har haft en massiv indflydelse på vores planlægning og tidsplaner, hvilket har sat vores leverandører under hårdt pres. Heldigvis er vi et familiedrevet selskab, der arbejder i tæt samarbejde med vores kunder og forretningspartnere. Vores medarbejders engagement og fleksibilitet har gjort det muligt for os at behandle alle ordrer og serviceanmodninger så hurtigt som de kom, fortæller Anthony van der Ley.

Nye tiltag

I Tyskland alene kunne Lemken øge omsætningen med otte procent, og det største eksportmarked var Frankrig.

På fabrikkerne i Tyskland har man investeret over 63 millioner kroner på fabriksudvidelser og modernisering. Lemken fortæller, at man blandt andet har lavet plads til udvikling af nye produktserie, og der er helt sikkert tale om en omfattende opdatering af Lemkens sprøjteprogram som har lagt højt på Lemkens prioriteringsliste de sidste par år.

2018 var også året, hvor Lemken købte Steketee, som er en hollandsk producent af avancerede redskaber til mekanisk bekæmpelse af ukrudt i rækkeafgrøder.

- Steketee har i en årrække drevet udviklingen af mekanisk bekæmpelse af ukrudt med både traditionelle rensere og redskaber med kamerateknologi, hvor ukrudtet genkendes og fjernes både i og uden for rækkerne. Produkterne fra den innovative virksomhed passer derfor perfekt ind i produktprogrammet fra Lemken, hvor vi er stærke på produkter til jordbearbejdning og til kemisk bekæmpelse af skadedyr og ukrudt, fortalte Anthony van der Lay ved præsentationen af de første redskaber fra Steketee under et pressemøde i Frankrig i sommer, hvor Maskinbladet deltog.