Väderstad præsterer et flot regnskab for 2018.

Väderstad lukker regnskabsåret 2018 med rekordomsætning og passerer 300 mio. Euro for første gang i virksomhedens historie og øger omsætningen med 27 procent

- 2018 var et rekordår for Väderstad. Vi ansatte mere end 150 nye medarbejdere og vi forsatte med at investere i en strømlinet produktion. Samtidig investerer vi konstant i produktudvikling af såvel nye som eksisterende produkter, så vi fortsat kan imødekomme kravene fra vore kunder. Dette års tørke, især i Nordeuropa, har resulteret i lavere udbytter på mange af vore stærke markeder. Dog steg kornpriserne i efteråret, så til trods for vejrrelaterede udfordringer, ser vi en øget interesse i at investere maskiner til jordbearbejdning og såning, som kan øge udbyttet for landmanden efter tørken. En generel positiv global økonomi og et lavt renteniveau har bidraget til en positiv udvikling i volumen for Väderstads produkter, siger Mats Båverud, President and CEO of Väderstad Group.

I løbet af regnskabsåret 2018, har Väderstad Group nået en total omsætning på 300 millioner Euro, hvoraf 10 procent repræsenterer salg i Sverige. Resultatet efter finansielle poster udgør 11,8 millioner Euro.

Ordretilgangen for 2018 forblev god, 27 procent bedre end året før for maskiner og 26 procent bedre for reserve- og sliddele. Markedet fortsætter med at vækste og Väderstads udvikling har været positiv i flere dele af verden. Canada, Sverige og Rusland topper salgslisten, tæt fulgt af England, Tyskland og Ukraine.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Rækkesåmaskinen Tempo høster fortsat stor succes og vi ser en god start på førsæsonsalget for sæson 2019. Signalerne fra de fleste markeder er positive. Väderstads maskiner sparer mange kræfter i marken, ved at udføre flere opgaver på en gang. En gevinst for landmanden både hvad angår ressourcer såvel som økonomi. Vores innovative koncepter er værdsat af vores kunder og vi ser positivt på fremtiden, siger Mats Båverud.