Første præsentation af teleskoplæsseren MLT961-145 V+L med 9 meter løftehøjde på Scantrucks egen maskinmesse 18. og 19. januar

Det bliver med en vaskeægte danmarkspremiere på programmet, når Scantruck A/S fredag den 18. og lørdag den 19. januar slår portene op for årets ScanMek i hovedkvarteret på Katkjærvej i Skive. Foruden den nye Manitou teleskoplæsser MLA-T 533-145 V+, som med sin knækstyring vakte stor opmærksomhed på Agromek i slutningen af november, ruller Scantruck også den nye ni-meter teleskoplæsser MLT961-145 V+L ind til præsentation. Og det bliver første gang, den lader sig se i Danmark.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Manitou-konstruktørerne har forsynet den nye 12 tons tunge læsser med en John Deere-motor, der yder 141 hk. Maskinen har en løftekapacitet på op til 6000 kg og altså en løftehøjde op til ni meter.

- Den nye MLT961-145 V+L er en opdatering af den tidligere model MLT960, og der er ingen tvivl om, at den kommer til at dyste med den knækstyrede MLA-T 533-145 V+ om Manitou-folkets opmærksomhed på ScanMek. Men i øvrigt er Scantruck så privilegeret, at vi igen kan byde på flere nyheder bredt fordelt på vores store importprogram. Mest markant er, at vi udvider netop antallet af importmærker med de amerikanske GMG-saxlifte i ikke færre end 13 modeller, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Også tyske Weycor har meldt sig med en nyhed til programmet af minilæssere. Weycor AR520 HS Highlift har afløst modellen AR80 som led i en total opdatering af samtlige gummihjulslæssere til at imødekomme de nye emissionsstandarder. 6,5 tons læsseren AR520 HS Highlift har lagt sig i front til opdateringen og fik international premiere på GaLaBau-messen i Nürnberg i Tyskland i september. I Danmark blev maskinen præsenteret og modtaget godt på Agromek. Nu gælder det så ScanMek i Skive.

Klar til intelligent snak

Hos Scantrucks store, gule mærke i entreprenørmaskiner, Komatsu, kommer intelligensen i fokus. Intelligent Machine Control, forkortet IMC, har entreprenørbranchens helt store bevågenhed, og japanske Komatsu har placeret sig allerforrest i udviklingen af systemet.

Komatsu har skabt de avancerede maskinstyringssystemer som integrerede dele af maskinerne. Samtidig har Scantruck etableret sin helt egen afdeling med specialister i maskinstyring, og naturligvis specielt i Komatsu-styringerne, som findes på både gravemaskiner og dozere.

Komatsus IMC-maskinstyringssystem bygger på GPS-elementer fra Topcon, som Scantruck er direkte forhandler af. Som Topcon-forhandler kan Scantruck levere maskinstyring også til Komatsu-maskiner, som ikke leveres med IMC direkte fra fabrikken. Også entreprenører med andre maskinmærker kan få monteret Topcon-maskinstyring.

På ScanMek satser IMC- og Topcon-eksperterne på at få en maskinstyrings-snak med både erfarne brugere og de maskinførere og entreprenører, som gerne vil høre nærmere om den fagre nye maskinstyrings-verden.

Foruden generelt at præsentere alle de nye maskiner, sørger ScanMek for igen at kunne byde på også et stort udvalg af brugte. Scantruck har Skandinaviens største brugtcenter for entreprenør- og landbrugsmaskiner, og her præsenteres brugt-muligheder i lange rækker.

Pølsemanden tæller

- Vi regner med at få besøg af i omegnen af 5000 gæster i løbet af de to ScanMek-dage. Alle maskininteresserede er jo velkomne til ScanMek, og man skal hverken have billet eller igennem et tælleapparat. Derfor baserer vi vores vurderinger af besøgstallet på enkle, men klare parametre. Nemlig pølsemandens optælling af stegte pølser over disken samt forbruget af suppe, sodavand, øl og kaffe. Sidste år blev det til 7060 pølser, og det var en stigning i forhold til 2017 på hele 860, siger salgschef Claus Bjerregaard.

For ham og alle Scantruck-kollegerne er der også et andet tal, der er yderst interessant i forbindelse med ScanMek. Nemlig antallet af solgte maskiner. Da ScanMek fejrede 10 års jubilæum i fjor, blev resultatet flere end 50 maskinhandler direkte på messen.

- Når der handles maskiner på en udstilling eller messe, er det ofte mere eller mindre aftalt mellem køberne og vores sælgere på forhånd, at man lige skal give det endelige håndslag på messen. Men der er også de helt uvarslede handler, hvor messegæster simpelthen kommer på dagen for at handle om en maskine, de har haft kik på et stykke tid. Dem var der altså flere end et halvt hundrede af sidste år. Det er naturligvis med til at øge spændingen forud for ScanMek 2019, siger Claus Bjerregaard.