Danske Samson Agro køber franske Pichon, som i efteråret 2018 gik konkurs.

Danske Samson Agro har netop offentliggjort købet af franske Pichon.

Med et øget fokus på udnyttelsen af naturgødning i hele Europa har familien bag Samson Agro i Viborg, familien Glerup, ønsket at udvikle Samson yderligere, til at blive den førende europæiske spiller inden for udbringning af naturgødning.

Ifølge Samson Agro, så bliver Samson med overtagelsen af Pichon Industries Europas største producent af gyllevogne.

- De to virksomheder komplimenterer hinanden rigtig godt både hvad angår produkter, produktionsfaciliteter og geografisk distribution, fortæller Samson Agros adminsterende direktør Lars Henriksen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det øgede fokus på udnyttelse af naturgødning skubber til den teknologiske udvikling hos producenterne.

- En udvikling, der uden tvivl vil fremskynde en konsolidering af producenter for at sikre den økonomiske styrke, der er nødvendig for at opretholde et højt innovativt niveau i produktudviklingen. Med overtagelsen sætter Samson Group sig i en meget stærk position til fremtiden, siger Christian Junker, bestyrelsesformand i Samson Group.

Supplerer godt

De to brands og deres produktportefølje supplerer hinanden på fornemmeste vis. Produkterne fra fabrikken i Viborg retter sig fortrinsvis til maskinstationer og store animalske producenter med stort fokus på effektivitet og udbringningskapacitet.

Pichons produkter er fortrinsvis udviklet til mindre og mellemstore landbrug samt mellemstore maskinstationer. Dette udmærker sig ved at Pichon producerer gyllevogne fra 5 kubikmeter op til 30 kubikmeter baseret på vakuumteknik til fyldning, mens Samson starter sit program ved 16 kubikmeter og går op til 35 kubikmeter baseret på både centrifugalpumpe og ejektor-fyldesystem.

På møgspredersiden tegner der sig et lignende billede. Her starter Pichon ved 8 kubikmeter, mens Samsons nyudviklede US serie går helt op til 40 kubikmeter.

Tre fabrikker i tre lande

Samson i Viborg har igennem en årrække øget sin omsætning og styktal, hvilket har betydet at fabriksfaciliteterne i Viborg indenfor en overskuelig fremtid vil være i kapacitetsmæssige udfordringer. Med overtagelsen af Pichon Industries’ fabrikker i Frankrig og Polen kan de kommende kapacitetsudfordringer i Viborg løses.

Både fabrikken i Frankrig og i Polen har kapacitetsmæssigt overskud. Fabrikken i Frankrig er kun få år gammel og fabrikken i Polen gennemgribende renoveret indenfor de seneste få år.

- Hvordan synergier og kapacitetsbalancen på tværs af de tre fabrikker bedst kan udnyttes, skal undersøges i den kommende tid, siger adminsterende direktør hos Samson Agro, Lars Henriksen. Produkt til alle Med produkterne fra de to brands etableres en endnu uset produktportefølje. Fremover vil Samson Group være full-line producent af gyllevogne, redskaber og møgspredere samt mixere til alle kategorier af animalske producenter og maskinstationer i Europa.